Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAHABE KABRİ ZİYARETÇİLERLE DOLDU TAŞTI…   
SAHABE KABRİ ZİYARETÇİLERLE DOLDU TAŞTI…

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde kabri bulunan Sahabe Safvan bin Muattal kabri başında bir araya gelen binlerce vatandaş ibadet ederek, İslam aleminin birlik ve beraberliği için dua ettiler.

    

Kadir gecesi münasebetiyle düzenlenen etkinlikler Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra Grup Dergah İlahi Grubu tarafından Türkçe ve Kürtçe olmak üzere Mevlid-i Şerif ve ilahiler okundu ve Semazenlerin gösterisi sunuldu.

    

Teravih namazı açık alanda kadınlı erkekli binlerce kişinin katılımı ile Mısırlı Hafız Kari Muhammed Beyumi tarafından kıldırıldı.

    

Kadir Gecesinde, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Ak Parti Grup Başkan Vekili, Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Adıyaman Milletvekilleri Mehmet Erdoğan ve Mehmet Metiner’in katıldıkları bildirildi.

    

Konu ile ilgili olarak düşüncelerini açıklayan Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, Sahabe’nin manevi atmosferinde, vatandaşlarla bir arada olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirtti.

    

Erdoğan, “Bayram, kandil ve kutlu doğum etkinliklerinde Sahabe kabrine binlerce insan geliyor. Milletimizin birlik ve beraberliğine katkı sunan bu programlarda, halkımızla birlikte olmak bizleri mutlu ediyor. Sahabe için düşünülen projeye bir an önce başlanması ve tamamlanması için siyasiler ve bürokratlar olarak üstümüze düşeni yapmaya çalışıyoruz.” dedi.

    

Kuran’da adı geçen tek ayın Ramazan ayı ve tek gecenin de Kadir gecesi olduğunu belirten Erdoğan, bu gecede yapılan dua ve tövbelerin kabul edildiğini belirterek, bu gece kin ve nefretin yerine, sevgi, hoşgörü, dostluk ve kardeşliğin hakim olması için dua etmemiz gerektiğini kaydetti.

    

Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat ise yaptığı açıklamada, Kadir gecesi gibi müstesna bir gecede, bu kadar kalabalık ve seçkin misafirleri ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını kaydetti.

     

Fırat, “Sahabe, Peygamber efendimizin yıldız diye tabir ettiği seçkin zatlardır. Safvan bin Muattal gibi İslam tarihinde önemli bir yeri olan ve Peygamber efendimizin övgüsüne mazhar olmuş bir şahsiyetin ilçemizde kabrinin bulunması bizler için övünç kaynağıdır. İnşallah planlanan projenin tamamlanması ve iyi bir tanıtım faaliyetinden sonra burası daha farklı bir mekan haline gelecektir.” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Çarşamba, 15 Ağustos 2012 12:26, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri