Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
ulaşım ve altyapı

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI DURUMU   

           İlçemiz Adıyaman il merkezine 47 Km’ lik asfalt yol ile bağlıdır. Köy  yollarının 47 Km. lik kısmı asfalt geri kalan yaklaşık 17 Km si de stabilize kaplama olup; yaz – kış ulaşıma açıktır. Ancak zaman zaman stabilize yollarda malzemeli ve greyderli bakım yapılması gerekmektedir. İlçede hava, deniz ve demiryolu ulaşım ağı bulunmamaktadır.

Samsat – Adıyaman arasında ulaşım ilçe merkezinde faaliyet göstermekte olan S.S. 25 Nolu Minibüsçüler Kooperatifine bağlı olarak çalışan yaklaşık 25 adet minibüsle sağlanmakta olup; günün belli saatlerinde (sabah ve akşam) ulaşımda araç bulunmaması sebebiyle aksaklıklar meydana gelmektedir. Belediye veya bir başka kuruma ait toplu taşıma aracı bulunmamaktadır.

             PTT Hizmetleri                   :

Yapımına 1990 yılında başlanan PTT Müdürlüğü hizmet binası yeterli olup; faal durumdadır. 1 dağıtıcı, 1 güvenlik görevlisi, 1 santral teknisyeni ile hizmet verilmektedir. Ancak, teknik eleman yetersizliği nedeniyle hatlarda meydana gelen arızalar zamanında giderilememektedir.

1994 yılında 1000 abonelik, 1995 yılında 250 abonelik ve 1997 yılında da Akdamar köyünde 296 abonelik ve 2000 yılında ise merkez santraline 300 abonelik olmak üzere toplam 2050 abonelik santral kapasitesi ile ilçe merkezi ve bağlı bütün köylerimiz telefona kavuşmuştur.

Elektrik             :

İlçe merkezine elektrik 1987 yılında Kahta ilçesi hattından köy grup elektrifikasyonuna bağlı olarak getirilmiştir. Sık sık arızalanan ve onarımı günlerce süren bu hat terkedilmiş olup; 1990 yılı içerisinde Yeni Samsat karayolu boyunca 03 orta gerilim hattı döşenmiştir. İlçemiz 1991 yılı başından itibaren şehir elektrifikasyonuna bağlanmıştır. İlçeye bağlı köylerin tamamı da aynı şebekeye bağlı olup; elektriksiz köy bulunmadığı gibi köy içi aydınlatma şebekesi de tamamlanmıştır.

TEDAŞ İşletme Şefliğine ait olan bina 20 Temmuz 1989 tarihinde hizmete açılmış olup, yeterli gelmektedir. 1 şef, 1 memur, 1 işçi ve 1 güvenlik görevlisi olmak üzere 4 adet personelle hizmet yürütülmekte olup; personel azlığı sebebiyle yeterince sağlıklı bir hizmet  verilmemektedir. 

             Su           :

Samsat ilçe merkezi ve köylerinin en önemli sorunlarından biri de su sorunudur. İlçe merkezinin şehir içi içme suyu tesisleri tamamıyla bitirilmiştir.  İlçe içme suyu Atatürk Barajı Göl suyundan sağlanmakla birlikte bu su genellikle içilmemektedir. Bu nedenle Gölpınar Köyündeki 1 kuyudan ayrı bir şebekeyle ve 60 m³ lük ayrı bir depoya su verilmekte, bu su ilçe merkezindeki belli noktalarına yaptırılan çeşmelere akıtılmaktadır. Bu su yaz aylarında 2-3 lt/sn. debiye ulaşmaktadır. Baraj Gölünden alınan  suyun debisi 15 Lt/Sn’dir. Ayrıca 100 m³ kapasiteli ayaklı depo ve 500 m³ kapasiteli gömme su deposu mevcuttur.

           Kanalizasyon      :

1987 yılında ihalesi İller Bankası tarafından yapılmış olup 1992 yılında tamamlanmıştır. 2026 yılına kadar ilçenin kanalizasyon sorunu olmayacaktır.

Kanalizasyon tesisi şebeke olarak imar planına uygun şekilde % 90 oranında tamamlanmıştır. Ancak, geriye kalan %10 luk kısmının ise tamamlanması için çalışmalar başlatılmıştır.

İlçedeki kanalizasyon arızalarının önlenmesinde hayli zorluklarla karşılaşılmaktadır. İlçemizde herhangi bir kuruluşa ait vidanjörün  olmayışı hizmetleri aksatmaktadır. Bu nedenle geçmiş yıllarda Çevre Bakanlığından bir adet Vidanjör talebinde bulunulmuş olup bu güne kadar olumlu bir sonuç alınamamıştır.

 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri