Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLER   
SAMSAT KAYMAKAMI GENÇLİK PROJESİ BAŞLATTI.

Samsat ilçesinde "Gençlerle Baş Başa" isimli bir proje başlatıldı.

Samsat Kaymakamlığı öncülüğünde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü işbirliği ile İlçemizde  "Gençlerle Baş Başa" çalışması başlatıldı.

Çalışma kapsamında, Samsat ilçesinde lise eğitimine devam eden öğrenciler ile bir araya gelinerek eğitim başta olmak üzere gençlerin gözünden Samsat’ta yapılması gereken çalışmalar ve gençlerin beklentileri ile Türkiye Yüzyılında geleceği inşa ederken gençlerin sürece dahil edilmesi planlanmaktadır.


Gönderen Editör, Pazartesi, 08 Ocak 2024 09:35, Yorumlar(0), Hepsini Oku
ŞAİR ÇELİK, İKİ ŞİİR KİTABINI OKUYUCU İLE BULUŞTURDU

Adıyamanlı Yazar Şair Fahrettin Çelik iki şiir kitabını Adıyamanlı okuyucularla buluşturdu.

"Yalın Ateşin Kıvılcımları" ve "Düş Kırağım" isimli bir kitaplarının Genel Yayın Yönetmenliğini Ahmet Ateş, editörlüğünü ise Bırakın Kızlar Okusun Projesi Genel Koordinatörü ve Kültür ve Turizm Bakanlı Halk Şairi Safiye Samyeli yaptı.

Adıyaman İl Halk Kütüphanesinde bulunan Kommagene Kültür Merkezinde yapılan programa Adıyaman Vali Yardımcısı ve Samsat Kaymakamı Süleyman Bakan, Samsat Belediye Başkanı Halil Fırat, Adıyaman Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Oruç, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abuzer Gelse, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ramazan Aksoy, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kandemir, Adıyaman Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi Destek ve Kalite Hizmetleri Müdürü Hulusi Fırat, Adıyaman Muhtarlar Federasyonu Genel Baş ...


Gönderen Editör, Salı, 02 Ocak 2024 08:28, Yorumlar(0), Hepsini Oku
KAYMAKAM BAKAN, KALICI KONUTLARDA İNCELEMELERDE BULUNDU.

Samsat Kaymakamı Süleyman Bakan, kalıcı konutlarda incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Samsat Kaymakamı Süleyman Bakan Çiçek ve Taşkuyu köylerinde yapımları devam eden deprem konutlarında incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgiler aldı.

Samsat İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Fatih Mehmet Yavuz, İlçe Tarım Müdürü Nevzat Kılınç, İlçe Özel İdare Müdürü Haşim Uçar, Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Fahrettin Çelik ile birlikte önce Çiçek köyünde vatandaşlarla bir araya gelen Kaymakam Bakan, ihtiyaç ve talepler hakkında istişarele ...


Gönderen Editör, Salı, 02 Ocak 2024 08:04, Yorumlar(0), Hepsini Oku
KKTC'DE ŞAİR YAZAR FAHRETTİN ÇELİK'E YOĞUN İLGİ

 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) düzenlenen bir söyleşi ve kitap tanıtım gününde Adıyamanlı Şair Yazar Fahrettin Çelik'e yoğun ilgi gösterildi. Çelik, deprem konulu söyleşisinde yaşadıklarını anlatırken, kitaplarını imzaladı ve katılımcılara teşekkür etti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) bir söyleşi ve kitap tanıtım günü gerçekleştiren Adıyamanlı Şair Yazar Fahrettin Çelik'e yoğun ilgi gösterildi. 

KKTC Adıyamanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği'nin organizesinde düzenlenen program Mağusa Gelişim Akademisinde gerçekleştirildi. Programa, Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay, Kültür Dairesi Müdürü Şirin Zaimağaoğlu, Alevi Kültür Merkezi Genel Başkanı Cengiz Demir, Adıyamanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Fikret Deniz, Kıbrıs Arama Kurtarma Derneğ ...


Gönderen Editör, Cuma, 17 Kasım 2023 13:38, Yorumlar(0), Hepsini Oku
ANTEPFISTIĞI TARLASINDA AYNI ANDA ÜZÜM VE BİBER DE YETİŞTİRİLİYOR

 

Adıyaman’ın Samsat ilçesine bağlı Çiçek köyünde bir çiftçi aynı tarlada üzüm ve yeşilbiberi birlikte yetiştiriyor.

Çiçek köyü Doğanlar mezrasında yaşayan Ercan Avcı isimli çiftçi 10 dönümlük arazisinden daha fazla verim elde etmek için proje geliştirdi. Antepfıstığı gelirinin yüksek olduğunu düşünen Çiftçi tarlasına Antepfıstığı dikmeye karar verdi. Ancak, ekonomik gelir elde edilebilmesi için uzun yıllar gerektirdiğinden aynı tarlada yüksek sistem modern bağcılık yapmaya karar verir. Bir buçuk yılda üzüm geliri elde eden çiftçi bununla da kalmayıp bağ ve fıstık fidanlarına zarar vermeyecek şekilde yeşilbiber ekti ve yüksel rekolteli biber elde etti.

Bir eğitimci olan Ercan Avcı isimli çiftçi amacının dar alanda yüksek gelir elde ederken, böyle bir sist ...


Gönderen Editör, Çarşamba, 11 Ekim 2023 06:56, Yorumlar(0), Hepsini Oku
ATATÜRK VE CUMHURİYET ŞAİRLERİ DENİZLİ’DE BULUŞTU

CUMHURİYET RÜZGÂRI ESTİ

Cumhuriyet’in 100.Yılında Atatürk ve Cumhuriyet Şiirleri Güldestesi Antolojisi’nin galası Denizli’de yapıldı. YAZ-AR-BİR üyeleri Fatma Özger ile Orhan Oyanık’ın koordine ettikleri antoloji’de 100 şair yer aldı. Cumhuriyetin 100. Yılında ortaya çıkan bu eşsiz eser YAZ-AR-BİR (Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği) ev sahipliğinde Denizli’de düzenlenen etkinlikle taçlandırılmış oldu.
 
Atatürk ve Cumhuriyet Şiirleri Güldestesi Şair ve Sanatçıları Buluşması,  7 Temmuz 2023 Cuma ve 8 Temmuz 2023 Cumartesi tarihlerinde yurdun çeşitli illerinden gelen Ozan ve Şairler katılımıyla gerçekleştirildi.


Gönderen Editör, Cuma, 14 Temmuz 2023 06:36, Yorumlar(0), Hepsini Oku
BEŞ ŞİİRLİK KİTABIN BEŞ ŞAİRİ DİNLEYENLERİ MEST ETTİ

Abartısız söylüyoruz, Kahramankazan'daki Beş Şiirlik Gece, şiir etkinliklerinin yeniden "Güzelliğe" açılan kapısı oldu.  "Şiir öldü", "şiir bitti" diyenlere ve halkı şiirden soğutan, şairlere 'soytarı' muamelesi yapan şiir etkinliklerine verilen en anlamlı cevap oldu.
 
Rıza malı alındı ve satıldı. Alan da satan da memnun ayrıldı "pazardan"...
 
Herkese açıktı ama "aman kalabalık görünsün" kaygısı yoktu, kimseye "aman abi sensiz olmaz" denmedi ama en az yarım saatlik mesafeden bu gece için gelen bir düzine şiir dostu vardı. Havuz başında, yeşillikler ortasına hatırı sayılır bir kalabalıkla icra edildi.
 

Gönderen Editör, Pazartesi, 10 Temmuz 2023 14:12, Yorumlar(0), Hepsini Oku

BEŞ ŞİİRLİK KİTAP KAHRAMANKAZAN’DA GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR

Anne, Vatan ve Peygamber sevgisi 5 şairi "Beş Şiirlik Kitap" ile görücüye çıkıyor.
 
Kahramankazan’da yapılacak program hakkında bilgiler veren Şair Yaşar İliksiz, Hüseyin Akın, Yavuz Nufel, Safiye Samyeli ve Şahin Taş, özlem duygularını "Beş Şiirlik Kitap"ta ifade etti.
 
Hayat Yayınları'nın 25. kuruluş yılı dolayısıyla İliksiz'in önderliğinde başlatılan ortak kitap girişimi kapsamında her şair, sadece bu kitapta yayımlanmak üzere bir şiirini gönderdi. Şairler kitap ile ilgili düşüncelerine sitemize anlattı.
 
Şair Yaşar İliksiz, farklı isimleri bir araya ...


Gönderen Editör, Çarşamba, 05 Temmuz 2023 14:30, Yorumlar(0), Hepsini Oku
YAZAR FAHRETTİN ÇELİK DÖRDÜNCÜ KİTABINI OKUYUCU İLE BULUŞTURDU

Adıyamanlı Yazar Şair Fahrettin Çelik dördüncü kitabını yayınladı.

Daha önce İnsanca Yaşama Bilinci, Samsat’ta Bir Gül ve Suskun Dilim isimli kitapları yayınlanan Gazeteci, Yazar, Şair Fahrettin Çelik, Düş Kırağım isimli dördüncü kitabını yayınlayarak, okuyucu ile buluşturdu.

76 adet şiirin yer aldığı ve 112 sayfadan oluşan kitap, ülkemizin seçkin yayınevlerinden biri olan Efsus Yayınlarından çıktı. Kitabın Genel Yayın Yönetmenliğini Ahmet Ateş, Editörlüğünü ise Safiye Samyeli üstlendi. İstanbul Cem Karaca Kültür Merkezi 'nde ilk tanıtım programına çok sayıda okur ve sanatsever katıldı. Programda ayrıca şiir dinletisi sunuldu.



Gönderen Editör, Salı, 17 Ocak 2023 12:16, Yorumlar(0), Hepsini Oku
RESİM ÖĞRETMENLERİ ÇALIŞTIKLARI KURUMLARINI BOYUYOR

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde usta öğretici olarak çalışan resim öğretmenleri hizmet binalarını boyuyor.
 
Samsat Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü bünyesinde usta öğretici olarak çalışan resim öğretmenleri Yasir Aktoprak ve Musa Yönyol, yörenin kültürel zenginliğini yansıtan figürlerle hizmet binası duvarlarını boyuyor.
 
Konu ile ilgili olarak HEM Müdürü Mehmet Çoban yaptığı açıklamada, öğretmenlerin duyarlılıklarından dolayı mutlu olduklarını belirterek kendilerine teşekkür etti.
 
Müd&uum ...


Gönderen Editör, Cuma, 28 Ekim 2022 05:53, Yorumlar(0), Hepsini Oku
189 Sayfalar 1 2 3 4 5 ... Son »


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri