Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT’TA ÖZÜRLÜ VATANDAŞA ENGELLİ ARACI ALINDI…   
SAMSAT’TA ÖZÜRLÜ VATANDAŞA ENGELLİ ARACI ALINDI…

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde sekiz yıl önce sıvacılık yaparken iskeleden düşen ve belden aşağı felç olan vatandaşa benzinli özürlü aracı verildi.

          Samsat ilçesi Baraj Mahallesinde ikamet eden Sırrı Akın isimli vatandaş, ayakları tutmadığı için yatağa mahkum olarak yaşarken, Samsat Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı tarafından 2005 yılında bir araç verildiği ancak bu aracın ihtiyacı karşılamaması üzerine yeni özürlü aracın alındığı ifade edildi.

          Kendisine motorlu engelli araç verilmesinden dolayı mutlu olduğunu belirten Sırrı Akın, yaşamındaki birçok eksikliğe rağmen hayata sımsıkı tutunduğunu söyledi.

          Akın, “Sekiz yıl önce bir iş kazası sonucu yaralandım ve belimde felç oldum. O günden bu güne birçok ihtiyacımı Vakıf karşıladı. Bana kol gücüyle hareket edebilen bir araç verilmişti. Bu araç hem kullanılamaz hale geldi, hem de beni çok yormaktaydı. Kaymakamlıkça bana benzinle çalışan, motorlu, sepetli çok güzel bir engelli aracı verildi. Şimdi daha rahat gezebilmekte ve dışarıdaki ihtiyaçlarımı karşılayabilmekteyim.” dedi.

          Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Samsat Kaymakamı Recai Karal ise sosyal devlet anlayışı ile hareket ettiklerini, özellikle özürlü vatandaşlara yardımcı olabilmek için bütün imkanların kullanıldığını kaydetti.

          Karal, “Her birey birer potansiyel engelli adayıdır. Engelli vatandaşlara toplum içinde sahip çıkmalıyız. Onlara toplum içinde önemli ve değerli olduğunu hissettirmeliyiz. Sosyal devlet anlayışı ile hareket etmeli ve imkanlardan daha az faydalanan vatandaşlarımızı bularak, bunların daha mutlu yaşamaları için imkanlarımızı seferber etmeliyiz.” dedi.

 

 




Gönderen Editör, Salı, 07 Ağustos 2012 12:55, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri