Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLER"Samsat'ta Bir Gül" Okurlarıyla Buluştu   
"Samsat'ta Bir Gül" Okurlarıyla Buluştu

           Eski Samsat Müftüsü Yavuz Karabayır ile Gazeteci-Yazar Fahrettin Çelik'in ortak eseri olan "Samsat'ta Bir Gül (Sahabe Safvan b.Muattal)", isimli kitap için imza günü düzenlendi.

 

Enzim Ajans'ta gerçekleşen imza günü etkinliğine Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Samsat Kaymakamı Recai Karal ve bazı ilçe kaymakamları, Adıyaman Belediye Başkan Yardımcısı H.Yusuf Bilgin, Adıyaman Üniversitesi Rektör Danışmanı ve öğretim görevlisi Recep Köse, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Abdurrahman Dimez, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Ayla Pektaş, Adıyaman Gazetecileri Cemiyeti Başkanı İbrahim Aslan, Adıyaman ve Samsat ilçesinden kamu kurum ve kuruluş amirleri, sivil toplum kuruluş ve parti temsilcileri, gazeteciler ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Adıyaman Valisi Sodan “Türkiye’de bilinen iki sahabeden birisinin Adıyaman’da bulunmaktadır. Bu gerçeğin şimdiye kadar  pek bilinmediğini, bu kitabın bu konuda büyük bir ihtiyacı gidereceğini ve gerekli tanıtımı yapacağına inanıyorum. Bu çalışmadan dolayı Yavuz Karabayır, Fahrettin Çelik ve Enzim ajans çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

 

Samsat ilçesinde metfun bulunan Sahabe Safvan b. Muattal'ı bütün yönleri ile anlatan kitap, Mehmet Korkmaz'ın editörlüğünde ve Adıyaman'da faaliyetlerini sürdüren Mahir Alan yönetimindeki Enzim Ajans tarafından yayınlandı.

 

Enzim Ajans yetkilisi Mahir Alan “ İnancımızda önemli bir yere sahip olan Sahabe Safvan b. Muattal ile ilgili bir eseri yayınlamaktan büyük onur duyduk. Böylesi bir çalışmada bizimde bir katkımız olduğu için mutluyuz. İmza günüe katılan başta sayın Valimiz olmak üzere bütün katılımcılara teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Gazeteci-Yazar Fahrettin Çelik eski Samsat Müftüsü Yavuz Karabayır ile birlikte hazırladığı Samsat’ta Bir Gül (Sahabe Safvan b. Muattal) isimli kitabı okurların istifadesine sumanın gururunu yaşadığını söyledi.

 

Çelik; “Emeği geçen Editör Mehmet Korkmaz ve hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Mahir Alan yönetimindeki Enzim Ajans çalışanlarına teşekkür ediyorum. Kitabın birinci bölümünde, Peygamber efendimizin mübarek şemali ve yüce ahlakı, sahabenin özellikleri ve ashabı kiramın hayatından örnekler, peygamber efendimiz ve sahabe hakkında ayet ve hadislere yer verildi. İkinci kısımda ise Sahabe Safvan b. Muattal (r.a.)’ nin nesebi ve künyesi, Müslüman oluşu, vefatı ve Samsat’ın fethi, Samsat’ta vefat ettiğine dair kaynaklar, kişiliği ve ahlakı ile rivayet ettiği hadislere yer almaktadır. Kitabın son kısmında Sahabe mevkisine nasıl ulaşılabileceği, son yıllardaki etkinlik ve kutlamalardan fotoğraflar, KİPTAŞ tarafından yapılan proje taslağı ile kabir ziyareti adabına yer verilmiştir.” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Cuma, 13 Nisan 2012 20:49, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri