Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERTEMA VAKFI SAMSAT'TAKİ OKULLARDA ÇEVRE EĞİTİMİ VERİYOR   
TEMA VAKFI SAMSAT'TAKİ OKULLARDA ÇEVRE EĞİTİMİ VERİYOR

TEMA Vakfı Samsat İlçe Gönüllü Sorumlusu Fahrettin Çelik, Taşkuyu İlköğretim Okulunda “Çevre ve Erozyon” konusunda bilgiler verdi.

 

Samsat ilçesine bağlı Taşkuyu köyünde öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelen Çelik, ilköğretim Okulu 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine hitap ederek, onları çevre konusunda daha çok duyarlı olma ve bu konuda köy halkına örnek olmalarını istedi.

 

Öğrencilerin çevre konusuna ilgili olduklarını görmekten dolayı mutlu olduğunu belirten Çelik, yanlış tarım teknikleri ve son zamanlarda Samsat ilçesinde başlayan sulu tarımla birlikte yanlış sulama tekniklerinin olduğuna dikkat çekerek, daha çok bilinçlenme ve bilgilendirmeye ihtiyaç olduğunu kaydetti.

 

Çelik şunları söyledi;

 

“Toprak ne kadar geleceğimizse, çocuklarda o kadar geleceğimizdir. Çocuklarımızı toprağı ve çevremizi koruma anlamında iyi yetiştirmeliyiz. Toprağın korunmasındaki en önemli sorunlarımızdan bir tanesi de erozyondur. Hatalı tarım teknikleri, düzensiz otlatmalar, sosyal, kültürel ve ekonomik sorunlar ile ağaçlandırmanın yetersiz olması gibi faktörler verimli üst toprağın yok olmasına neden olmaktadır. Çevremizin üç ana unsuru olan hava, su ve toprak kirliliği ile bu kirliliği önlemenin yolları öğrencilere tekrar hatırlatıldı. İmkanlar ölçüsünde diğer okullarımız da ziyaret edilerek, eğitim çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.

 

Taşkuyu İlköğretim Okulu Müdürü Abubekir Turmaz ise yaptığı açıklamada, öğrencilerin çevreye duyarlı olma konusunda bilinçlenmesine katkı sunan bu tür eğitsel çalışmaların yararlı olduğuna dikkat çekerek, okullarında böyle bir çalışmayı sunan TEMA Vakfı Samsat İlçe Gönüllü Sorumlusu Çelik’e teşekkür etti.

 

 




Gönderen Editör, Cuma, 24 Şubat 2012 09:03, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri