Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERAsırlık Nine Öldü…   
Asırlık Nine Öldü…

2007 yılında dönemin Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı’dan, 98 yaşındayken hayatında ilk kez bir çiçek alan ve çeşitli yayın organlarında haber konusu olan, Fatma Toprak (103) vefat etti.

 

             Gölpınar köyünde ikamet eden Fatma Toprak, ilk kez bir insandan çiçek aldığını, özellikle bu insanın ilçemizin Kaymakamı olmasından dolayı çok duygulandığını ve mutlu olduğunu ifade etmiş ve hayatından önemli olayları anlatırken; “Ben sekiz günlük evliyken eşim askere alındı. O zaman Kemal Atatürk reis-i cumhurdu. O günleri çok iyi hatırlıyor ve özlüyorum. Şimdi her şeyimiz var ama yinede o zamanların sadakatini, samimiyetini arıyoruz. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin” şeklinde konuşmuştu.

 

Dönemin Samsat Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı ise yaptığı açıklamada, her kesin bir gün yaşlanacağını, bizleri bu günlere taşıyan yaşlıların sıkıntılarının giderilmesi gerektiğini vurgulamıştı. Kaymakam Kaşıkçı, “Her insan için değişik mana ve önem ifade eden yaşlılık hayatın çok önemli bir dönemidir. Yaşlılarınız dün ve bugün arasında köprü kuran, kültür ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızıdır. Yaşlılık dönemi itibar gerektirmektedir ve aynı zamanda bir minnet borcudur. Yaşlı bireylerimizin toplumla bütünleşmesi daha aktif olması ve yaşama bağlı kılınması gerekir.” demişti.

 

            Beş çocuk, onlarca torun ve çocuklarının torunu olan ve 103 yaşında hayata gözlerini yuman Fatma Nine’nin cenaze törenine kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı ve köy mezarlığına defnedildi.

 

 




Gönderen Editör, Perşembe, 08 Aralık 2011 14:04, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri