Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSamsat’ta Öğrencilere Kaynak Kitap Dağıtıldı   
Samsat’ta Öğrencilere Kaynak Kitap Dağıtıldı

Samsat İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrü Gündeş, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından finanse edilen ve Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen proje kapsamında açılan SBS ve ÖSS hazırlık kurslarına katılan öğrencilere kitap ve doküman dağıtıldığını söyledi.

 

            Gündeş, yaptığı açıklamada, maddi durumu özel dershanelere gitmeye elverişli olmayan öğrencilere yönelik açtıkları kurslara devam eden ilköğretim okulu 8. sınıf öğrencilerine 100 takım, 7. sınıf öğrencilerine 120 takım ve ortaöğretim son sınıf öğrencilerine 75 takım soru bankası ve yaprak testlerden oluşan kitaplar dağıtıldığını ifade etti.

 

Gündeş, şu bilgiyi verdi:

 

“Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak ve maddi durumu iyi olmayan öğrencilerimizin SBS ve ÖSS'ye hazırlanabilmelerini sağlamak amacıyla hafta sonu kursları açtık. Kurslarımıza devam eden öğrencilerimize ücretsiz olarak hafta sonu kursları verdiğimiz gibi hazırlık kitaplarını da ücretsiz olarak dağıtmaktayız. Samsat ilçemizde hazırlık ve yetiştirme kursları düzenleyen hiçbir özel eğitim kurumu bulunmamaktadır. Bu açığı yaptığımız projelerle kapatmaya çalışıyoruz.”

 

Samsat ilçesinde yaşayan ailelerin büyük bir kısmının il dışında mevsimli işçi olarak çalıştığını belirten Gündeş, bu ailelerin çocuklarının zamanında okula başlayamadıkları ve erken okulu bırakmaları nedeniyle dezavantajlı duruma düştüklerini yapılan kurslarla bu aksaklığın giderilmeye çalışıldığını kaydetti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Salı, 22 Kasım 2011 06:39, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri