Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAHABE’DE KUTLANAN KUTLU DOĞUM PROGRAMINA BİNLERCE VATANDAŞ KATILDI   
SAHABE’DE KUTLANAN KUTLU DOĞUM PROGRAMINA BİNLERCE VATANDAŞ KATILDI

Adıyaman’ın Samsat ilçesi sınırları içerisinde bulunan Safvan bin Muattal kabrinde kutlanan kutlu doğum programına binlerce insan katıldı.

 

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Sahabe kabrindeki kutlu doğum programına Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş, Adıyaman Belediye Başkanı M.Necip Büyükaslan, Samsat Kaymakamı Recai Karal, Adıyaman Milletvekilleri Ahmet Aydın, Mehmet Erdoğan ve Şevket Gürsoy, Bazı ilçe Kaymakamları ve Belediye Başkanları, İstanbul Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, Gazeteci Yazar Mehmet Metiner ve Nevzat Bayhan, bazı il ve ilçe kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcileri, Adıyaman içinden ve dışından vatandaşlar ile Suriye’den gelen turistler katıldı.

 

Samsat Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, İlçe Müftülüğü, Samsat Sahabe Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği (Sahabe-Der) ve diğer ilgili kuruluşların organizesinde gerçekleştirilen programa Kur’an-ı Kerim tilaveti, İstiklal Marşımızın okunması ve saygı duruşu ile başlandı. Samsat Müftüsü Kamil Ruhi Albayrak’ın açılış konuşmasından sonra Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat bir konuşma yaptı.

 

Fırat konuşmasında Sahabe kabri başında ve bu kadar seçkin misafirlerle birlikte, peygamber efendimizi anmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

 

Adıyaman İl Müftüsü M.Ali Öztürkçü ise yaptığı konuşmasında Sahabenin önemi, Safvan bin Muattal’ın kişiliği ve Samsat ilçesine gelişi ile burada şehit oluşunu anlattı.

 

Adıyaman Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan yaptığı konuşmasında Türkiye’de kabri bulunan iki sahabe olduğunu, bunlardan birinin İstanbul’daki Eyüp Sultan, diğerinin ise Adıyaman Samsat’taki Safvan bin Muattal olduğunu, bu iki sahabenin manen kardeş olduklarını ve dolayısıyla Adıyaman ve İstanbul’un da kardeş şehirler olduklarını ifade etti.

 

 

21 ve 22. Dönem Milletvekili Mahmut Göksu, Sahabe çevre düzenlemesi projesini hazırlayan KİPTAŞ genel müdürü ve teknik ekibine teşekkür etti. Göksu konuşmasında, bu projenin hayata geçirilmesi ile Adıyaman’ın Şanlıurfa ile birlikte inanç turizmi merkezi olacağını ifade etti.

 

Göksu, sahabelerin birer yıldız olduğunu ve bunlardan biri olan Safvan bin Muattal’ın bu topraklarda olmasının kendileri için çok önemli olduğunu kaydetti.

 

 

TOPBAŞ, 25 MİLYON DOLARLIK PROJENİN SÖZÜNÜ VERDİ

Daha sonra kürsüye gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş KİPTAŞ tarafından projesi çizilen ve maliyeti yaklaşık 25 milyon dolar olan Safvan bin Muattal kabri ve çevre düzenlemesi ile ilgili projeyi hayata geçirmenin kendileri için onur olacağını ifade etti.

 

Dünya Belediyeler Birliği Genel Başkanı olan Topbaş, Habeşistan’da bile Sahabe kabirleri yaptıklarını belirterek dünyanın neresinde olursa olsun insanlık için yararlı olabilecek hizmetlere yardımcı olmak istediklerini belirtti.

 

Bu projeleri yaparken belediye bütçesinden harcama yapmadıklarını, kendi ceplerinden ve hayırsever işadamlarının desteklerini aldıklarını, bu projeleri vatandaşımızla birlikte yapmanın ve yaşamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a projeyi sunacaklarını belirten Topbaş, “Safvan Bin Muattal'ın huzurunda böyle bir proje bize layık görülmüş; bizim için ne büyük bir onurdur. Projemiz çok geniş kapsamlı bir projedir. Bu projede her türlü ihtiyacın karşılanabilmesine olanak sağlanmaktadır. İnanıyorum ki, Sayın Başbakanımız gereken önemi gösterecek ve bu alan mükemmel bir alana dönüştürülecektir.” şeklinde konuştu.

 

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan ise yaptığı konuşmasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın bu kadar geniş ve güzel projeyi gerçekleştirme sözü vermesinden dolayı duyduğu memnuniyeti belirterek kendisine teşekkür etti.

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a Adıyaman yöresine has çeşitli hediyeler verilirken Topbaş’da Adıyaman Belediye Başkanı M.Necip Büyükaslan’a bir plaket verdi.

 

Öğleden sonraki programda ise Harran Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd.Doç.Dr. Harun Şahin ve Yrd. Doç. Dr. Hüseyin kurt kutlu doğum, Sahabe ve tefsir konularında birer konuşma yaptılar.

 

SEMA GÖSTERİSİ İLGİYLE İZLENDİ

Amir Ateş Grubu ve Ravza İlahi Grubunun Sema gösterisi eşliğinde okudukları naat ve ilahilerin ardından hatim duası ile program sona erdi.

 

Sahabede Kızılay’ın kurduğu kan bağışı çadırında vatandaşlar kan bağışında bulundular. Alana il merkezi ve ilçelerden, bir gün öncesinden gelen satıcılar ise yaklaşık 50 bin kişinin bir araya gelmesini fırsat bilerek satış yarışına girdiler.

 

Adıyaman ve Samsat Belediye Başkanlığı ile Samsat Sahabe-Der gönüllüleri temizlik için yoğun çaba sarf ettikleri, Güvenlik güçleri ile sağlık personelinin ise vatandaşların mağdur olmaması için gerekli tedbirleri aldıkları gözlendi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Pazar, 17 Nisan 2011 16:01, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri