Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT’TA MEVSİMLİK İŞÇİLER İLE İLGİLİ TOPLANTI DÜZENLENDİ   
SAMSAT’TA MEVSİMLİK İŞÇİLER İLE İLGİLİ TOPLANTI DÜZENLENDİ

             Samsat ilçesinde merkez ve köylerden mevsimlik gezici tarım işçilerinin gittikleri yerlerde barınma, sağlık, eğitim ve güvenlik konularındaki sıkıntılarının görüşüldüğü bir toplandı yapıldı.

 

          Cumhuriyet Konferans Salonundaki toplantıya Kaymakam Recai Karal, Belediye Başkanı Yusuf Fırat, ilgili kurum amirleri, Ziraat Odası Başkanı ile köy ve mahalle muhtarları katıldı.

 

              Burada bir açıklama yapan Kaymakam Karal, Başbakanlığın 2010 yılında yayınlanan 2010/6 sayılı genelgesi gereğince, işçi ile işveren arasında aracılık yapan ve halk arasında “elçi” adı verilen kişilerin İş ve İşçi Bulma Kurumundan belge almaları ve götüreceği işçilerin ise listesi ile işveren bilgilerinin Kaymakamlığa teslim etmeleri gerektiğini belirtti.

 

             Kaymakam Karal, “İlçemizden diğer illere mevsimlik işçi göçü yaşandığından, ilçe dışına çıkış yapacak vatandaşlarımızın yolculuklarının güvenli ve sağlıklı bir şekilde yapabilmeleri, gittikleri yerlerde her hangi bir sorunla karşılaşmamaları için istenen şeyleri yapmaları gerekiyor. Özellikle okul çağındaki öğrencilerin eğitimlerinin aksamaması, sağlıklı bir ortamda çalışmaları ve güvenlik önlemlerinin alınması bakımından genelge hükümlerine riayet edilmesi gerekiyor. Burada ilgili kurum amirleri ve muhtarlarımıza önemli görevler düşüyor. Bizler konuyu titizlikle takip edecek ve vatandaşlarımızın daha iyi şartlarda çalışmalarına yardımcı olacağız.” şeklinde konuştu.

 

 

 

  

        




Gönderen Editör, Cuma, 08 Nisan 2011 08:18, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri