Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT SAĞLIK GRUP BAŞKANI DR. TÜREMİŞ; -“GRİP BULAŞICI BİR HASTALIK OLDUĞUNDAN DİKKATLİ OLUNMALIDIR”   
SAMSAT SAĞLIK GRUP BAŞKANI DR. TÜREMİŞ; -“GRİP BULAŞICI BİR HASTALIK OLDUĞUNDAN DİKKATLİ OLUNMALIDIR”

Samsat Sağlık Grup Başkanı Dr. Yunus Emre Türemiş son günlerde sağlık merkezine grip ve soğuk algınlığı nedeniyle başvuruların arttığını, bu nedenle halkın bu konuda dikkatli olması gerektiğini söyledi.

 

Grip ve soğuk algınlıklarında hekimler ile yardımcı sağlık personelinin uyarılarını dikkate alınmasının önemli olduğunu vurgulayan Dr. Türemiş, bu hastaların genellikle yüksek ateş, baş ağrısı, halsizlik ve yaygın vücut ağrısı gibi şikâyetlerinde en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalarını ifade etti.

 

Özellikle bağışık sistemi düşük, diyabet ve kalp hastalıkları gibi kronik hastalığı olanlar, yaşlılar, gebeler ve çocukların bu konuda daha hassas oldukları için daha çok dikkat etmeleri gerektiği konusunda uyarıda bulunan Dr. Türemiş, yeterli ve dengeli beslenmeleri, bol C vitamini tüketmeleri, kalabalık ortamlarda bulunmamaları ve bol sıvı tüketmeleri gerektiğini vurguladı.

             

Dr. Türemiş şunları kaydetti;

 

“Mevsimsel grip, aynı zamanda bulaşıcı bir hastalık olduğu için bu hastalığı olanlar yakınlarına çok çabuk bulaştırabilirler. Bu nedenle hastalığı taşıyanların hapşırırken ve öksürürken kâğıt mendille ağızlarını kapatmaları, bol sıvı almaları, temizlik kurallarına dikkat etmeleri, evde istirahat etmeleri ve mümkünse maske kullanmaları gerekmektedir. Hastalığa yakalananların doktor tavsiyesi ile ateş düşürücüler ile kas ve eklem ağrıları için kendilerine uygun ağrı kesiciler alabileceklerini, buna rağmen iyileşmeyen hastaların ya da tedaviye rağmen düzelmeyen vatandaşların başka hastalıklar yönünden kontrol edilmeleri gerekir. Halkımızın bu aylarda bu tarz mevsimsel hastalıklara karşı dikkatli olmaları gerekiyor. Sağlık merkezimizde bu şikayetlerle gelen hastalara aile hekimlerimiz ve Toplum Sağlığı Hekimleri tarafından gerekli pratik sağlık bilgileri verilmekte ve en hassas bir şekilde tedavi yoluna gidilmektedir.”




Gönderen Editör, Cuma, 04 Şubat 2011 07:44, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri