Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT’TA EĞİTİM KALİTESİ YÜKSELİYOR…   
SAMSAT’TA EĞİTİM KALİTESİ YÜKSELİYOR…

Samsat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Ar-Ge birimi tarafından yapılan alan taraması ve envanterin güncellenmesi neticesinde Samsat İlçesinde eğitim öğretimin kalitesinin yükseldiği ve başarı oranının arttığı açıklandı.

           

Alan taraması sonucundan elde edilen bilgilere göre, Samsat ilçesinde bir anaokulu ve ilköğretim okulları bünyesinde 11 anasınıfın mevcut olduğu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Bakanlık nezdinde yapılan girişimler neticesinde bu alanda ihtiyacın büyük kısmının karşılandığı belirtildi.

 

Okul öncesi çağ nüfusu 207 olan Samsat ilçesinde, 174 öğrencinin sisteme kayıt yaptırdığı, kayıtlı olmayan 34 öğrenciden 23’ünün okul bulunmayan ve taşıma imkânı olmayan köy ve mezralarda ikamet eden öğrenciler oluşturduğu gözlenmiştir.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi tarafından yapılan e-okul ve alan taramasında 2009–2010 eğitim öğretim yılında 5 yaş gurubunda % 60 olan okullaşma oranının 2010-2011 eğitim öğretim yılında % 85’e çıkarıldığı tespit edilmiştir.

 

 

İLKÖĞRETİMDE DEVAM ORANI YÜZDE YÜZ

 

Samsat ilçesinde yedisi müstakil, altısı birleştirilmiş olmak üzere toplam on üç ilköğretim okulunun mevcut olduğu, İlköğretim çağındaki öğrencilerin okullaşma oranının % 100 olduğu saptandı. Bu alandaki toplam öğrenci sayısı 1702,  derslik sayısı  82 ve derslik başına düşen öğrenci sayısı ise 21 dir.

           

Yedi müstakil ilköğretim okulunda 1.612 öğrenci eğitim öğretim görmektedir. Birleştirilmiş sınıflarda okuyan öğrenci sayısı ise sadece 90’dır. Bu sayı tüm öğrencilerin %5’ine tekabül etmektedir.

 

Samsat ilçesinde bir (Uzuntepe) ilköğretim okulu hariç bütün okullarda normal eğitim yapılmaktadır.

 

Öğrenci yetersizliği nedeniyle kapatılan okullardaki öğrencilerin tamamı, diğer okulları ise 4,5,6,7, ve 8.sınıflar dört (4) taşıma merkezi okula taşınmaktadır. Toplam sayısı 353 olan bu öğrencilerin tamamına sıcak öğle yemeği verilmektedir.

           

2009–2010 eğitim öğretim yılında 236 öğrenci ilköğretim okullarında mezun olmuş, bu öğrencilerden 77 kişinin Anadolu, Anadolu Öğretmen veya meslek liselerini kazanmış, bir öğrenci de ilk kez fen lisesini kazanmıştır. Kazanan öğrencilerin oranı % 33’tür.

           

Yapılan projeler kapsamında ilköğretim okulları ve liseye voleybol, basketbol ve futbolu sahalarını kapsayan etrafı çevrili semt sahaları yapılmıştır. Öğrencilere çalışma ortamı hazırlamak ve kaynak kitap ihtiyacını karşılamak amacıyla okullarımızda birer kütüphane oluşturulmuştur.

 

Eğitimin kalite ve seviyesini yükseltmek ve başarı oranını artırmak amacıyla açılan SBS kurslarındaki bütün öğrencilere doküman ve kaynak kitap ihtiyacı yapılan proje kapsamında karşılanmaktadır.

           

SAMSAT İLÇESİNDE KIZ ERKEK AYRIMI YAPILMADAN ÇOCUKLAR OKULA GÖNDERİLİYOR

           

İlçemizde bir lise ve lise bünyesinde 200 kişilik pansiyon mevcuttur. Orta öğretime devam eden öğrenci sayısı 480’ dir. Ortaöğretimde çağ nüfusuna göre okullaşma oranı %87’dir. “2009–2010 Eğitim öğretim yılında kız çocuklarının okullaşma oranı % 52 iken, özellikle bakanlığımızın kız öğrencileri taşıma kapsamına alması ve müdürlüğümüzün gerek ev ve köy ziyaretleri neticesinde bu oran 2010–2011 eğitim öğretim yılında % 75 seviyesine yükselmiştir. Bu oranın artırılması çalışmaları kesintisiz devam etmektedir.

 

Samsat ilçesinde ortaöğretime devam eden öğrenci oranının ise azımsanamayacak kadar yüksek olduğunu, kız erkek ayrımı yapılmadan gençlerin okula gönderilmesi yapılan çalışmaların iyi sonuçlar verdiğinin bir neticesidir.

           

Geçen eğitim öğretim döneminde ilk kez Fen lisesine öğrenci gönderildiği, bu öğrencinin ise kız öğrenci olduğu, ayrıca üniversiteye yerleştirmelerinde de bir artış olduğunu kaydedildi.

 

Samsat ilçesinde öğretmen, okul ve araç gereç bakımından eksikler yok denecek kadar az olduğu, her 15 öğrenciye bir öğretmen düştüğü, bunu da Türkiye ortalamasının üzerinde bir rakam olduğu belirtildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

  

 

 

  

 

 

  

 

 

  

 

 

  

 

 

  




Gönderen Editör, Çarşamba, 26 Ocak 2011 08:24, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri