Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSATLILAR ÖZLEM GİDERDİ   
SAMSATLILAR ÖZLEM GİDERDİ

             Samsat ilçesinin Atatürk Baraj Gölü altında kalması nedeni ile Adıyaman merkeze taşınan Samsatlılar ile halen Samsat ilçesinde ikamet eden Samsatlılar bir araya gelerek özlem giderdiler.

 

             Adıyaman Öğretmen evi bahçesinde toplanan yaklaşık 50 kişilik grup eski Samsat anılarını anlatarak eski günlerini yâd ettiler. Daha sonra M.Sait Kandemir ve Ali Işık isimli vatandaşları ziyaret eden Samsatlılar, bu birlikteliği daha da yaygınlaştırarak devam ettirmek istediklerini belirttiler.

 

 

             1987 yılında Atatürk Baraj Gölü altında kalan tarihi Samsat ilçesinde ikamet eden vatandaşların yurdun çeşitli yerlerine dağıldığını belirten Samsatlı vatandaşlar, doğdukları, büyüdükleri, acı-tatlı hatıralarının yaşandığı vatanlarının bir anda haritadan silinmiş olmasının üzücü olduğunu belirterek, bundan sonra sık sık bir araya geleceklerini, yaşanmış hatıraları paylaşacaklarını ve bundan sonra ilişkilerini daha sıcak tutacaklarını belirttiler.

 

             Bir araya gelen Samsatlı vatandaşlar, amaçlarının sadece sosyal birlik ve beraberliğin pekiştirilmesi ve sonraki nesillere eski Samsat örf ve ananelerini aktarmak olduğunu, bunun ötesinde hiçbir düşüncenin olmadığını, bu birlikteliğe bütün Samsatlıları davet ettiklerini ifade ettiler.

 

 

 

 

 

  

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

  

 

 

 

  

 




Gönderen Editör, Pazar, 24 Ekim 2010 19:31, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri