Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERBDP’LİLER SAMSAT’TA İFTARDA BULUŞTU   
BDP’LİLER SAMSAT’TA İFTARDA BULUŞTU

  Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Hakkari Milletvekili Abdulhamit Geylani, katıldığı Samsat ilçesinde partisince verilen iftar yemeğinde yaptığı açıklamada darbe anayasasının bu güne kadar 85 maddesinde değişiklik yapıldığını ancak, darbe özünün hiç değişmediğini, hayır cephesinde de evet cephesinde de hayır olmadığını söyledi.

 

Geylani yaptığı açıklamada demokrasilerin çok seslilik ve uzlaşma rejimi olduğunu ve özgür iradenin tecelli ettiği bir ortam olarak değerlendirdiklerini ifade etti.

 

Yaşamın hiçbir alanında sadece sınırlı seçeneklerin olmadığını belirten Geylani, “Yapılacak bu referandumda nasıl ki bir evet ve hayır tavrı varsa, barış ve demokrasiden yana olan halkımızın da başka alternatifleri vardır. Boykot bu seçeneklerden biridir. Biz bu hakkımızı kullanıyoruz. Yepyeni bir anayasa istemine karşı biz bu yama anayasa değişikliğine yok diyoruz. Yeni bir anayasa için yeni bir demokratik refleks ve toplumsal barış için biz bu değişikliğe yok diyoruz.” dedi.

 

Hayır ve Evet cephelerinde hayır olmadığını belirten Geylani, “Ne hayır cephesinde evet vardır, nede evet cephesinde hayır vardır. Çünkü hayır cephesi mevcut anayasayı yani statükoyu korumaya yönelik bir tavır sergilemektedir. Diğeri de kendine yandaş yargı yaratma çabası içerisinde, kendi öncelikleri ve çıkarları doğrultusu bir uydurma değişiklik yapmış, ona evet diyor. Onun için biz sandık başına gitmiyoruz. Bu anayasa değişikliğini boykot ediyoruz.” şeklinde konuştu.

 

BDP Samsat İlçe Başkanı Abdulaziz Ertan ise yaptığı açıklamada misafirlerine teşriflerinden dolayı teşekkür ederek hayırlı bayramlar diledi.

 

Düzenlenen iftar yemeğine ayrıca BDP Adıyaman İl Başkanı Mehmet Varol, Pınarbaşı Belediye Başkanı Mehmet Çalgan, bazı ilçe başkanları ve partililer katıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Cumartesi, 04 Eylül 2010 20:21, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri