Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT’TA EKMEK ZAMMI KARMAŞASINA SON VERİLDİ   
SAMSAT’TA EKMEK ZAMMI KARMAŞASINA SON VERİLDİ

 

            Adıyaman’ın Samsat ilçesinde bazı fırınlar ekmeğe zam yaparken bazıları bu uygulamaya uymayarak eski fiyattan satış yapınca karmaşa yaşandı.

 

            Pişmiş 230 gram ekmeğin 40 kuruştan satıldığı Samsat ilçesinde bazı fırıncıların 50 kuruştan satmaya başlaması karmaşa yaşanmasına ve vatandaşların tepkisine neden oldu.

 

             Zam yapan fırıncılar Adıyaman Fırıncılar Odasından rayiç aldıklarını ve Adıyaman ile aynı gramaj ekmeği aynı fiyattan sattıklarını belirterek, verilen kararla daha adil davranıldığını belirtirken, zam uygulamasına uymayan fırıncılar Ramazan ayında alınan zam kararının vatandaşı mağdur edeceğini ve rayicin Belediye Başkanlığınca onaylanması gerektiğini belirterek ekmeği aynı gramaj ve eski fiyattan sattıklarını ifade ettiler.

 

             Olaya müdahale eden Samsat Belediye Başkanlığı son noktayı koyarak 230 gram ekmeğin 40 kuruştan satılacağını, zam teklifinin ise önümüzdeki günlerde Belediye Encümeninde görüşüleceği bildirildi.

 

             Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat, Fırıncılar Odası zam kararı almaya yetkili olmakla birlikte bu kararın Belediye Başkanlığı tarafından onaylanması gerektiğini söyledi.

 

              Başkan Fırat, “Adıyaman’da 230 gram pişmiş ekmek 50 kuruştan satılıyor. Samsat ilçesinde de böyle bir kararın uygulanması mümkün ama gerekli onayların alınması gerekiyor. Bu nadanla Samsat ilçesinde alınan zam uygulamasından vazgeçilmesi hususunu fırıncılarla görüştük. Şimdilik 230 gram ekmek 40 kuruştan satılacak ve 50 kuruş olması talebi de yetkili kurullarca görüşülerek gereği yapılacak.”

 

              Fırıncıların da diğer esnaflar gibi sıkı denetleneceğini belirten Fırat, temizlik ve standartlara uyma konusunda kesinlikle taviz verilmeyeceğini sözlerine ekledi.

 

 

    

 

           




Gönderen Editör, Perşembe, 19 Ağustos 2010 13:49, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri