Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERDP’DEN İSTİFA EDEN BAŞKAN “EVET” DİYECEK   
DP’DEN İSTİFA EDEN BAŞKAN “EVET” DİYECEK

 

          Adıyaman’ın Samsat ilçesinde Demokrat Parti’den Belediye Başkanı seçilen ancak, daha sonra belediye meclis üyeleri ve ilçe başkanı ile birlikte istifa ederek bağımsız kalan Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat, 12 Eylül'de yapılacak olan referandumda “evet” oyu kullanacağını söyledi.

 

           Başkan Fırat yaptığı açıklamada yapılacak anayasa değişiklikleri ile ülkemizin demokratikleşme ve kalkınmasının hızlanacağını belirterek bu nedenle tercihlerinin “evet” olacağını kaydetti.

 

            Fırat, “Anayasa değişikliğini bir parti meselesi olarak görmüyoruz. Milletimizin yararına olacak, sivil, özgür, çağdaş ve adil bir anayasaya kavuşma adına atılmış bir adım olduğunu düşünüyoruz. Eksikleri, belki küçük kusurları olsa bile yapılan değişiklikleri önemsiyoruz. 28 yıllık 82 anayasasından şimdiye kadar yapılmış en köklü ve geniş değişiklik paketine destek verilmesini vatandaşlık görevi sayıyoruz. Bu nedenle, birlikte seçime girdiğimiz ve yine birlikte partimizden istifa ettiğimiz il genel meclis üyesi arkadaşlarımla birlikte referandumda evet oyu kullanma kararı aldık. Samsat ilçemizde çok yüksek bir oranda evet oyu çıkacağını tahmin ve umut ediyorum” dedi.

 

           Türkiye'deki muhalefet anlayışını da eleştiren Başkan Fırat, iktidarın yaptığı her icraatın doğru-yanlış demeden eleştirildiğini, engel olunduğunu söyledi.

 

          Fırat, “Bütün partilerin seçim bildirgelerinde sivil anayasa var. Ama başkası bunu gerçekleştirince eleştiriyorlar. Yanlışa karşı çıkmak ve doğrunun yanında olmak seçmenine olan saygıdır. Bu değişiklikler çoktan yapılmalı ve iş bu noktaya bile getirilmemeliydi. Siyaseti hal için yapıyoruz ve halkın yararına olacak bu değişikliği destekliyoruz.” ifadelerini kullandı.




Gönderen Editör, Perşembe, 19 Ağustos 2010 07:34, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri