Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERESKİ KÜLTÜR BAKANI SAMSAT İLÇESİNİ ZİYARET ETTİ   
ESKİ KÜLTÜR BAKANI SAMSAT İLÇESİNİ ZİYARET ETTİ

             Eski Kültür Bakanı Dr. Agah Oktay Güner Müslümanlar Samsat ilçesini fethetmeye gelince Bizans zulmü altında bulunan Ermenilerin şenlikler düzenlediğini belirtti.

 

               Samsat ilçesine gelerek Kaymakam Ahmet Dilsiz ile makamında görüşen Güner, Samsat ilçesinde bulunan Sahabe Safvan bin Muattal kabrini ziyaret ederek dua etti.

 

             Güner yaptığı açıklamada, Bizansların bu bölgede yaşayan Ermenileri ezdiğini bu nedenle Medine’den bu diyarlara gelen İslam ordusunun şenliklerle karşılandığını ifade etti.

 

            Güner: “Ermeniler, Selçuklu ve Osmanlılar döneminde çok rahat bir hayat yaşamışlardır. Türkler hiçbir zaman, hiç kimseye zulmetmemişlerdir. Bu topraklarda uzun yıllar, hep beraber huzur içerisinde yaşadık. Ancak, daha sonra papazlar ve Rusların yönlendirmesi ile bizi arkadan vurmuşlardır. Haçlı seferlerinde insanlar öldürülmüş ve kemikleri yakılmıştır. Bu gün batılı ülkelerin iddia ettikleri gibi hiçbir tarihte Türkler vahşet içerisinde olmamışlardır.” şeklinde konuştu.

 

            Samsat Kaymakamı Ahmet Dilsiz ise yaptığı açıklamada Eski Bakanlardan Dr. Agah Oktay Güner’i Samsat ilçesinde görmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

 

             Kaymakam Dilsiz: “Sayın Güner Adıyaman Üniversitesinde ‘Çanakkale Zaferi’ konulu bir konferans vermek üzere ilimize gelmiş, bu arada da Samsat ilçemizi ziyaret etmişlerdir. Kendilerini Samsat’ta görmekten mutluluk duyduk.” dedi.

 

 

 

 

 

           




Gönderen Editör, Cumartesi, 20 Mart 2010 09:20, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri