Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERATA’YI ARAMIZDAN AYRILIŞININ 71. YILINDA MİNNETLE ANDIK   
ATA’YI ARAMIZDAN AYRILIŞININ 71. YILINDA MİNNETLE ANDIK

 

             Adıyaman’ın Samsat ilçesinde Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 71. yılı münasebetiyle düzenlenen anma programına Atatürk anıtına çelenklerin konulması, saygı duruşu, İstiklal Marşımızın okunması ve 2 dakikalık saygı duruşu ile birlikte araçların klaksonlarını çalmalarıyla başladı.

 

            Samsat ilçesindeki anma etkinliklerine Kaymakamlık Cumhuriyet Konferans Salonunda devam edildi. Buradaki kutlama programına Kaymakam Ahmet Dilsiz, İlçe Jandarma Komutanı J. Kd. Başçavuş Yusuf Kandemir, Belediye Başkanı Yusuf Fırat, kamu kurum ve kuruluş amir ve çalışanları, sivil toplum kuruluş temsilcileri öğretmen ve öğrenciler katıldı.

 

             Atatürk’ün 10. Yıl Nutku kendi sesinden banttan dinletildi. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Örentaş İÖO Sınıf Öğretmenlerinden Naile Aydın yaptı. 80. Yıl İÖO öğrencilerinden Aysel Tunç Atatürk’ün yazdığı tek şiiri okudu.

 

             Daha sonra Samsat Lisesi Tarih Öğretmeni Yusuf Çelik Atatürk’ün Devlet Adamlığı Yönünün anlatılmasından sonra 80. Yıl İÖO Sosyal Bilgiler Öğretmeni Sercan Yaldır’ın hazırladığı “Lider Dediğin” isimli slaydı Hasari taymaz ve Yıldız sundular.

 

             Örentaş İÖO İngilizce öğretmeni Esra İnan, Atatürk’ün devlet adamlığını anlatmasından sonra Samsat Lisesi Tarih Öğretmeni Ali Rıza Karakılçık’ın hazırladığı Atatürk’ün kronolojik hayatını öğrencileri Zeynep Akın ve Emrah Taşkın birlikte sundular.

 

             80.Yıl İÖO öğrencilerinden Zehra Yardım Atatürk’ün hayatındaki Garip 19’lar konulu ilginç açıklamalarda bulundu.

 

            Öğrencilerden Kevser Güleşen Atatürk’ün bilinmeyen yönlerini anlattı ve Fatma Yalçın, Zeynep Eryalçın. Muhammet Işık, Zişan Koç isimli öğrenciler şiirler okudular.

 

             Samsat Lisesi Korosu tarafından kahramanlık ve Atatürk’ün sevdiği eserler seslendirildi ve hazırlanan “Fotoğraflarla Atatürk” konulu sinevizyon gösterisi sunuldu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Salı, 10 Kasım 2009 09:16, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri