Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAHABE TÜRBESİ ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI…   
SAHABE TÜRBESİ ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI…

Adıyaman’da kadir gecesi için yüzlerce vatandaş Samsat ilçesinde bulunan Sahabe Safvan bin Muattal türbesine akın etti.

 

Onlarca vatandaş aileleri ile birlikte iftar öncesinde Sahabe kabrinin bulunduğu alana gelerek piknik havasında iftar ederken, yüzlerce vatandaş ise teravih namazını bu kutsal mekanda kılmak ve düzenlenen programı izlemek için akın etti.

 

Türbeye ulaşmak ve ayrılmak için yolların yetersiz gelmesinden dolayı izdiham yaşandı, trafik yoğunluğundan dolayı tali yollar ve tarlalar kullanıldı.

 

Samsat Belediyesi program öncesinde alanı sulayıp, ekiplerce temizlik çalışması yaparak vatandaşların rahat bir ortamda programı izlemek için bir dizi çalışma yaptı.

 

Samsat Kaymakamı Ahmet Dilsiz, Belediye Başkanı Yusuf Fırat, Eski Adıyaman Milletvekili Mahmut Göksu ve yüzlerce vatandaşın katıldığı program kapsamında Samsat Müftülüğü ve Ravza İlahi Grubu mevlidi şerif ve ilahiler seslendirdi.

 

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Belediye Başkanı Yusuf Fırat, Sahabe kabrinde bu kadar misafir ağırlamanın sevindirici olduğunu, bu tür etkinliklerle aksaklığın tespit edildiğini ve zaman içerisinde imkanlar dahilinde eksikliklerin giderilmesi için çaba harcayacaklarını söyledi.

 

Adıyaman Eski Milletvekili Mahmut Göksu ise alanda yapılan çevre düzenlemesi ve tesislerin inşa edilmesinde emeği geçenleri tebrik ettiğini belirterek, her geçen gün Sahabenin yurt bazında tanındığını ve bundan sonraki zamanlarda bu mekanın daha kalabalık topluluklara sahne olacağını söyledi.

 

Samsat Müftüsü Abdulrakip Arslan, kadir gecesinin bin aydan daha hayırlı bir ay olduğunu belirterek, peygamber efendimizin ashabından Safvan bin Muattal hazretlerinin kabri başında bu geceyi eda etmenin ayrı bir mutluluk ve haz verdiğini belirtti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

x

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Çarşamba, 16 Eylül 2009 10:20, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri