Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERÜNİVERSİTELİ ÖĞRENCİLER SAMSAT’TA UYGULAMALI DERS YAPTI   
ÜNİVERSİTELİ ÖĞRENCİLER SAMSAT’TA UYGULAMALI DERS YAPTI

 

            Adıyaman Üniversitesi Kahta Meslek Yüksek Okulu öğrencileri Samsat ilçesine gelerek sera ve meyve bahçelerinde uygulamalı ders yaptılar.

 

             Yrd. Doc. Dr. Garip Yarşi, Yrd. Doc. Dr. Muzaffer Kırpık ve Okul Genel Sekreteri Ziraat Yüksek Mühendisi, TEMA Vakfı Adıyaman İl Temsilcisi Ahmet Çelik nezaretinde Organik Tarım ve Tarla Bitkileri öğrencileri Samsat gezisine Kaymakam Ahmet Dilsiz’i makamında ziyaret ederek başladılar.

 

            Öğrencilerle birlikte İlçe Tarım Müdürü Suphi Daş ve Tarım Müdürlüğü teknik elemanları ile TEMA Vakfı Samsat Temsilcisi Fahrettin Çelik bahçeleri gezerek öğrencilere bilgiler verdiler.

 

            Öğrenciler Samsat ilçesinde kurulu bulunan ve yeni kurulmakta olan seraları inceleyerek, bodur elma, zeytin, nar, bağ, ve çilek bahçelerine gezerek uygulamalı eğitim yaptılar.

 

             Öğretim Üyesi Yrd. Doc. Dr. Muzaffer Kırpık yaptığı açıklamada Samsat ilçesinde alternatif ürünler yetiştirildiğini bu nedenle öğrencilerin bu çalışmaları görmelerini sağlamak istediklerini belirtti.

 

            Bu tür gezilerin Üniversite ile kamu kurumları işbirliğinin sağlanmasına da katkı sağlayacağını belirten Kırpak, “öğrencilerimiz sera ve diğer meyve bahçeleri yerinde görerek inceleme fırsatı buldular. İlaçlama, budama, damla sulama, bitki hastalıkları gibi konular uygulamalı olarak işlendi. Uygulamalı derslerin teorikten daha faydalı olacağına inandığımızdan bu tür uygulamalarımız devam edecek.” şeklinde konuştu.

 

           Örenciler 80.Yıl Sosyal tesislerinde son günlerin ilgi odağı durumundaki kolbastı ve çeşitli yörelerin halk oyunları gösterileri sunarak stres attılar.

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Perşembe, 21 May 2009 10:18, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri