Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERGENÇLER SAHABEDE AĞAÇ DİKTİ   
GENÇLER SAHABEDE AĞAÇ DİKTİ

           Adıyaman’ın Samsat ilçesinde bulunan Safvan bin Muattal kabrine gençler ağaç diktiler.

 

           Adıyaman TEMA Vakfı İl Temsilciliği, Kent Konseyi Gençlik Meclisi ile Gençlik ve Kültür Evi üyelerinden oluşan elli kişilik genç Sahabe mevkiinde belirlenen alana 200 adet çam fidanı diktiler.

 

 

           Adıyaman Kent Konseyi Genel Sekreteri Zeki Gül yaptığı açıklamada amaçlarının farklı oluşumlar içerisinde bulunan geçlerin kaynaşması ve çevre bilincinin pekiştirilmesi olduğunu belertti.

 

            TEMA Vakfı Adıyaman İl Temsilcisi Ahmet Çelik ise gençlerde çevre duyarlılığını arttırmak, ağaç ve toprağın hayatımızdaki yerini kavratmak amacıyla gençleri bir araya getirerek ağaç diktiklerini ifade etti.

 

 

             Çelik, “Daha yaşanılır bir dünya için toprağımızın çöl olmasına izin vermemeliyiz. Ağaç dikme ve dikilen ağacı koruma bu anlamda oldukça önemlidir. Gençlerimize iyi bir ağaç, toprak ve çevre bilinci vermeliyiz. Bu amaçla Samsat ilçemizde bulunan Sahabe Safvan bin Muattal kabrinin bulunduğu alana 200 ağaç dikerek geçlerimize uygulamalı bir eğitim vermiş olduk. Yardımlarını esirgemeyen Adıyaman Belediyesi, Adıyaman Orman Müdürlüğü ve etkinlikte yer alan Gençlik ve Kültür Evi ile Kent Konseyi Gençlik Merkezi yetkili ve elemanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

 

           Gençlik ve Kültür Evi İl Asistanı Yeşim Süzer bu tür etkinliklerin içinde yer almaktan mutluluk duyduklarını kaydetti. Süzer “Adıyaman’daki gençlerin yaşadıkları bölgeyi yakından tanımaları, çevre ve ağaç sevgisinin aşılanması amacıyla yaptığımız bu etkinlik kapsamında 200 ağacı toprakla buluşturmanın sevincini yaşamaktayız.” şeklinde konuştu.

 

 

            Kent Konseyi Gençlik Meclisi Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Sıvakçı ise yaptığı açıklamada Samsat ilçesinde hepimizin dikili ağacı olmasından mutluluk duyduklarını belirtti. Sıvakçı “Gençlerimizin bir araya gelerek kaynaşmasına de vesile olan bu etkinlikle güzel bir hafta sonu geçirmenin ve çevre adına güzel bir çalışma yapmanın hazzını yaşamaktayız. Bu tür çalışmalarda yer almak insana huzur veriyor. Böylesi güzel çalışmalarımızda desteklerini esirgemeyen Adıyaman Belediye Başkanımız Sayın M. Necip Büyükaslan’a teşekkür ediyorum” dedi.

 

            Samsat TEMA Vakfı Temsilcisi Fahrettin Çelik ise yaptığı açıklamada ağaç dikimi için Samsat bölgesini tercih etmelerinden dolayı Orman Müdürlüğü ve etkinliğe katılan kuruluşlara teşekkür etti.

 

 

             Çelik, “Vatan toprağı kutsaldır, kaderine terk edilemez düsturu ile hareket eden geçlerimizin bu duyarlı davranışları umuyorum ki, bütün insanlarımıza örnek teşkil edeceklerdir. Gençlerimizi ağırlamaktan büyük onur duydum. Bütün ilgililere ve ağaç dikim çalışmasına katılan gençlerimize şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde görüşlerini ifade etti.

 

             Ağaç dikim töreninden sonra Samsat ilçesini gezen gençler 80. Yıl Sosyal Tesislerinde türküler söyleyip halay çekerek stres attılar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Pazar, 06 Nisan 2008 14:49, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri