Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT GAP’IN BÖLGE HAVZA ROJESİNE ALINDI   
SAMSAT GAP’IN BÖLGE HAVZA ROJESİNE ALINDI

           Adıyaman’ın Samsat ilçesinin Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Bölge İdaresi finansörlüğünde çok boyutlu olarak yürütülecek olan Bölge Havza Projesine dahil edildiği bildirildi.

 

           Samsat Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı yaptığı açıklamada havza geliştirme projesinin kalkınmaya yönelik, insan kaynaklı ve sürdürülebilir bir proje olduğunu ve Samsat ilçesinin sekiz köyü ile birlikte bu projeye dahil edilmesinin sevindirici olduğunu belirtti.

 

           Kaymakam Kaşıkçı “GAP Bölge İdaresinin yürütmüş olduğu ‘Havza Geliştirme Projesi’ her ilde sadece bir bölgede uygulanmaktadır. Gerek ikili görüşmelerimiz, gerekse yapılan yazılı tekliflerimiz neticesinde Adıyaman ilinde Havza Geliştirme Projesi kapsamına Samsat ilçemiz dahil edilmiş bulunmaktadır. Böyle bir proje ilçemizde tarımsal, sosyal ve kültürel değişimin ilk ayağını oluşturacaktır. GAP İdaresi ile İlçe Tarım Müdürlüğü teknik heyeti birlikte çalışacak ve Havza Kırsal Kalkınma Projesi hazırlanarak önümüzdeki süreçte uygulanacaktır.” şeklinde konuştu.

 

           Kaymakam Kaşıkçı, “ GAP İdaresi teknik elemanları bu projenin yürütülmesi için alan çalışması yapmak üzere ilçemize geldiler. İlk etapta yapılacak alan çalışmasından sonra proje kapsamındaki köylerimizde incelemeler yaparak istişare toplantıları için tarih belirlenmiştir.” dedi.

 

           Kaşıkçı, “Kalkınma ve gelişmeye yönelik olarak, olaya sadece ekonomik olarak bakılmayıp sosyolojik ve psikolojik olarak ta çalışmalar yapılacaktır. Bölge halkı ile eğitim çalıştayları yapılarak sağlık, eğitim, sosyal, psikolojik, kültürel, toprak ve iklim, alternatif ürün ve ürün çeşitliliği gibi faktörler esas alınarak ona göre bilimsel metotlarla çalışmalar yapılacaktır. İlk etapta meyve ve sebzecilik projeleri üzerinde yoğunlaşacağız ve araştırmalar neticesinde proje detaylarını netleştireceğiz.” şeklinde konuştu.

 

           Samsat Kaymakamı Kaşıkçı böylesi geniş kapsamlı ve çok boyutlu olarak yürütülecek olan çalışmada Samsat ilçesinin de yer almasının sevindirici olduğunu, bu proje ile birlikte ileriki zamanlarda Samsat ilçesinde hızlı bir gelişme yaşanacağını sözlerine ekledi.

 

  


Gönderen Editör, Salı, 08 Ocak 2008 07:33, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri