Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERKAYMAKAM ÖĞRENCİLERE SINAV ÖNCESİ MORAL VERDİ   
KAYMAKAM ÖĞRENCİLERE SINAV ÖNCESİ MORAL VERDİ

Samsat Kaymakamı Yusuf Yıldırım ilçe merkezi ve köylerdeki okulları ziyaret ederek, öğrencilere moral verdi.

 

Samsat ilçesine atandığı ilk gönden beri eğitimin kendisi için birinci öncelikler arasında olduğunu dile getiren Samsat Kaymakamı Yusuf Yıldırım, Samsat ilçesindeki bütün okulları tek tek gezerek, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) Sınavları öncesinde bazı tavsiyelerde bulundu ve öğrencilere moral verdi.

 

Hızlı ve doğru soru çözmek için bol bol soru çözülmesi gerektiğini ve her gün mutlaka soru çözmenin dışında kitap okunması gerektiğini ifade eden Kaymakam Yıldırım, öğrencilerin kendisine her gün kitap okuma ve soru çözme hedefi koymalarını, öğretmen ve öğrencilerin ellerinde her an kitap olmasını istedi.

 

Öğrenciler ve öğretmenler ile ayrı ayrı görüşen Kaymakam Yıldırım, "Öğretmenlerimizin gayretleri ve aileler ile olan iletişimlerini takdirle karşılıyorum. Öğrenciler doğal olarak öğretmenlerin tavırlarını gözlemlemekte ve oların yaptıklarını yapmaya çalışmaktadırlar. Bu nedenle öğrencilerimiz her an öğretmenlerin elinde kitap görmelidirler. Anlam sorularını çok kitap okuyan öğrenciler daha kolay çözmektedirler. Hiçbir zaman kitap okumaktan vazgeçmemeliyiz. Öğrencilerimizden günlük en az 500 soru çözme ve en az bir saat kitap okumu sözü aldık. Öğrencilerimiz kaynak ve kitaba ulaşmada bir zorluk yaşamayacaklardır. Bu anlamda her türlü imkanı sunacağız. Bu yıl TEOG sınavlarında başarıyı arttırarak,  iyi bir ortaöğretim okulunu kazanmaları için biraz daha fazla gayret göstermeliyiz. Her sene bu çıtayı yükseltmeliyiz" şeklinde konuştu.

 

Yarımbağ Köyü İlk ve Ortaokulunda 15 Temmuz Şehitler Köşesini inceleyen Kaymakam Yıldırım, öğrencilere mille ve manevi duyguları aşılamak için bu tür faaliyetlerin önemli olduğuna vurgu yaparak, okul yönetimine teşekkür etti.

 

Kaynak: İHA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Perşembe, 19 Ocak 2017 12:46, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri