Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıZeynal KAPLANELAZIĞ DEPREMİ [ Arama ]

ELAZIĞ DEPREMİ
Başlık ELAZIĞ DEPREMİ
Tarih 09.03.2010
Gönderen Editör

ELAZIĞ DEPREMİ

 

Dün sabah Elazığ’ın Karakoçan ilçesinin Başyurt beldesinde meydana gelen Depremde 51 vatandaşımızı kaybettik. 70’ten fazla insanımızda yaralandı. Birçok ev ve ahır yıkıldı. Bazı küçükbaş ve büyükbaş hayvan da telef oldu.

 

Ölenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar versin Allah.

 

Deprem sonrası Devletimizin seferber olması, her türlü imkanın buradaki vatandaşlarımız için ortaya konulması elbette sevindirici.

 

Halkımızın bu doğal afetlere karşı ne kadar duyarlı olduğunu bilmeyen yoktur. Her kurum ve kişi kendi imkanlarıyla elinden geleni yapıyor ve yapmaya devam edecektir. Bu Türk halkının yapısında var.

 

Ama ortada bir gerçek var. Türkiye'nin coğrafi konumuna ve "deprem bölgesinde" olduğuna dikkat çekmek gerek. Bu gerçek Ülkemizin %98’i Deprem riski altında.

 

Türkiye'nin Avrupa, Asya ve Afrika olmak üzere iki büyük tektonik katmanın üzerinde bulunduğunu tüm deprem uzmanları biliyor. Elazığ'ın Başyurt beldesindeki depremin de, doğu fayındaki hareket sonucu meydana geldiğini biliniyor.

 

Geçtiğimiz haftalarda, Meclis Deprem Araştırma Komisyonu’na bilgi veren, ODTÜ ve Gazi Üniversitesi araştırma merkezleri ile TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi’nden bilim insanları, risk düzeyleri artan Anadolu’daki aktif fayların, İstanbul tartışmalarının gölgesinde kaldığını vurguladı.

 

Yapılan açıklamada Depremin İstanbul’la sınırlı olmadığı tüm Türkiye’nin risk altında olduğuna dikkat çekildi.

 

En çok deprem riski altında olan iller arasında: Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş, Elazığ, Bursa ve İzmir gibi iller ön plana çıkarıldı.

 

Anlaşılacağı üzere Türkiye’deki her bölge risk altında. İstanbul'da veya Türkiye’nin herhangi bir yerinde gelecekte büyük bir deprem riski var. Ama ne zaman, tam neresi ve ne büyüklükte sorularına yanıt bulmak imkânsız, bu bilimsellik henüz keşfedilmedi.

Mademki bizler ülke olarak Deprem gerçeğiyle yaşamak zorundaysak, yapmamız gereken başka şeyler olmalı.

 

1999 Marmara depreminin ardından, Ülkemizin yeni önlemler alması gerektiği, bunu yapmak için gerekli donanım ve ekipmana sahip, imkân ve kabiliyete yeterlidir. Ülke geneline yayarak, kentinde, ilçesinde, beldesinde, köyünde ve mezrasında bu reel gerçeği göz ardı etmeden, Depreme dayanıklı ve güvenli binaların yapılması gerekiyor.

Yetkililerin ve siyasilerin daha fazla şey yapılması gerektiğiyle ilgili zan edersem hemfikiriz.

Oyu Puanı: 3 - Ortalama: 5

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 6 (0 Kayıtlı Üye 6 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri