Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıBaykan SARIKAYATEK TIRNAKLI FIRSATÇILAR [ Arama ]

TEK TIRNAKLI FIRSATÇILAR
Başlık TEK TIRNAKLI FIRSATÇILAR
Tarih 02.03.2010
Gönderen Editör

TEK TIRNAKLI FIRSATÇILAR

 

                             Son günlerde besin ve gıda maddeleri ile ilgili ortaya çıkan at ve eşek eti kesimi duyumları birçok vatandaşı olumsuz etkilemektedir. Umuma açık yerlerde kaçak kesilen tek tırnaklı etin, yemek ve diğer gıda sektöründe kullanılıp kullanılmadığı riski birçok tüketicinin kafasında çeşitli soru işaretleri yaratmaktadır. Meydana gelen bu olumsuzluklar Doğru çalışan halkın sağlığı için hijyene önem veren esnafın işinin de kırılmasına neden olmaktadır. Hatta bu tür kesimlerin yapıldığı İller ve ilçeler bu durumdan etkilenerek imajlarının zedelenmesine, çeşitli hastalıkların meydana gelmesine yol açtıkları nedeniyle bu tür hadiselerin üzerinde hassasiyetle durulduğu da görülmektedir.

 

            Kolay yoldan para kazanmak isteyen, halkın sağlığını düşünmeyen fırsatçılar her zaman çıkabilir. Ancak bunların peşinde olan, şüphe görüldüğü yerde olaylara el koyan yirmi dört saat görevi başında olan Tarım İl Müdürlüğüne bağlı Gıda kontrolörlüğünü yapan, her ürünün bir ömrü vardır diyerek miadı dolan, besin ve gıda maddelerinin satılmaması için sahada çalışan bir ekip te vardır. Veterinerler odası başkanı Gıda kontrolörü Mehmet ESKİCİ ve ekibinin son günlerde yaptıkları çalışmalarla vatandaşın sağlığını ön planda tutarak risk olarak görülen yerlerden numuneler alınarak sonuca göre gerekli cezai müeyyidelerin uygulanması konusunda gösterdikleri çabaları yakından takip edin biri olarak bu ekibi kutlamak istiyorum.

 

            Tüketici için tehlikeli olan, et ve gıda mamullerinin kaçak ve kontrolsüz olarak tüketiciye satılmasıdır. Üretici doğru üretirse, kontrolör mekanizmaları iyi çalışırsa Tüketici aldığı malın raf ömrü dedikleri son kullanma tarihlerine dikkat ederse, bilinçli tüketici şüphe duyduğu durumlarda görevini yerine getirip Alo 174 ü arayarak çalışanlara yardımcı oldukları takdirde kaçakçıların cirit atmaları ortadan kalkar herkes doğru üretim yapmak zorunda kalarak halka sağlıklı gıda üretmek ve satmak zorunda olacaklardır.  Bilinçli tüketici dikkat ettiği sürece sağlıksız ürün satmak isteyenlerin şansı ortadan kalkacaktır.

 

             Cadde ve köşe başlarında ne olduğu belli olmayan bazı gıda maddelerinin satış fiyatı normalin altında olması nedeniyle dikkat çeken ürünlere çok dikkat etmemiz gerekirken. Ne yazık ki fiyatı cazip geldiği için buralardan alış veriş yaparak sağlığını tehlikeye atıklarının bilincinde olmaları gereklidir. Ucuz etin tiridi olmaz diye bir tabir vardır. Normalde bir yemeğe en az iki yüz gram et girmesi gerekirken, Milli Eğitime bağlı taşımalı yemek fiyatlarındaki ücret düşüklüğü çok dikkat çekmektedir. Yemeklerdeki kalite düşüklüğü çocuklarımızın zihinsel ve bedensel gelişmesi açısından olumsuz etkiler meydana getirmektedir.

 

             İnsan hastalığının ana sebebi sağlıksız beslenmedir. Bir Ülkede sağlıksız insanların yetişmesini ortadan kaldıracak her türlü tedbirin alınması gereklidir. Yurtlara, yatılı okullara ve diğer taşımalı yerlere verilen yemeklerin kalitesi uzman hekimler tarafından kontrol edilmeli, verilen fiyatlara karşılık nasıl bir yemek çıkacağı hesabı doğru yapılmalıdır. Son günlerde et fiyatlarındaki artışlar bazı vicdansızların (tırnaksızların) bu durumu fırsat bilerek halka sağlıksız gıda yedirmelerine meydan verilmemelidir. At ve eşek eti nasıl anlaşılır konusunda uzmanların vatandaşları bilgilendirmeleri gerekmektedir.

 

Oyu Puanı: 4 - Ortalama: 5

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 1 (0 Kayıtlı Üye 1 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri