Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıFahrettin ÇELİKNİÇİN BANU AVAR [ Arama ]

NİÇİN BANU AVAR
Başlık NİÇİN BANU AVAR
Tarih 24.01.2010
Gönderen Editör

NİÇİN BANU AVAR?

 

 

            GAP Gazeteciler Birliği bir müddettir devam eden sessizliğini Banu Avar’ın “Yeni Dünya Düzeni ve Medya” isimli konferansı ile bozdu.

 

           GAP Gazeteciler Birliği, Onur Öymen Konferansı, Suriye Gezisi, Gap Oskar Ödülleri, komşu illere geziler ve piknik gibi farklı aktivitelere imza atan, basın mensupları arasında diyalog ve işbirliğini sağlamaya çalışan, mesleki gelişime katkı sunan Türkiye’nin en etkin ve tanınan gazeteciler cemiyetlerinden biri.

 

 

            GAP Gazeteciler Birliği bünyesinde dünya görüşleri farklı, sağcı, solcu, Alevi, Sünni, Türk, Kürt gibi her etnik kökenden, her düşünceden insanları barındırıyor.

 

             GAP Gazeteciler Birliğinin kırmızıçizgisi vatanın sınırları bütünlüğü ve ay yıldızlı bayrak ve toplumun değer yargılarına saygı göstermektir.

 

 

             GAP Gazeteciler Birliği aktivitelerini gerçekleştirirken de sadece buna dikkat eder. Yapılan iş yasalara uygun mu, etik mi, toplumsal ve mesleki eğitime katkı sunuyor mu, şeklindeki sorulara hitap ediyorsa değerlendirilmeye alınır.

 

              Son olarak Araştırmacı Gazeteci-Yazar Banu Avar’ın ilimizde konferans verme işi de bu kategoride değerlendirildi. Avar’ın siyasi düşüncesine bakılmaksızın vereceği bilgilerin yararlı olacağı düşünülerek organizasyon gerçekleştirildi.

 

 

              ****

 

            Odanın bir penceresinden dışarı bakınca bir manzarayı görür, diğer yöndeki pencereden baktığımızda ise farklı bir manzara görürüz.

 

 

             Adıyaman, genel anlamda milliyetçi muhafazakâr bir düşünceye sahip, değişik mezhep ve inançtan kimselerin biri birleriyle uyumlu yaşadığı bir kent.

 

             Gözlemlerime göre Banu Avar hanımefendi sosyalist Kemalist bir yazar. İşte bu konferans ile Türkiye ve dünya meselelerine ilimizden başka bir pencereden bakmamızı bu konferans sağlanmıştır. Salonu dolduran Adıyamanlılardan da ilgi görmüş olacak ki, Avar’ın sözleri sık sık alkışlarla kesiliyordu.

 

 

               Konferansta Avar’ı biraz daha tanıyabildiğime inanıyorum. Avar, yaşadığı toprakların istikbaline dair çok fazla kaygı duyuyor. Gidişat onu düşündürüyor, endişelendiriyor ve asabileştiriyor.

 

             Avar, halkların bir birine nasıl kırdırıldığını, büyüklerin küçükleri nasıl yuttuğunu, işbirlikçilerin rollerini nasıl oynadığını merak etmiş, araştırmış ve kendine dert edinmiş, Yüzden fazla ülkeyi gezerek araştırmış, programlarına konu eden, dünya tecrübesi olan bir yazar.

 

 

            ABD ve Avrupa’nın iç yüzünü değişik coğrafyalarda çözmeye çalışmış, ülke içindeki etnik kökenleri farklı insanların durumlarını tahlil etmiş, yönetenler ile yönetilenlerin bakış açılarını gözler önüne sermeye çalışan bir yazar.

 

            

            TRT Londra Muhabirliği, çeşitli ulusal gazetede muhabirlik ve yazarlık yapmış, Atilla İlhan gibi bir ustanın yanında yetişmiş, yazı dizileri ve belgesellere imza atmış, beş tane basılmış kitabı olan, dünyanın farklı kültürlerini tanıyarak onları kaleme alan usta bir yazar.

 

            Kabul edersiniz veya etmezsiniz, sizin düşüncenizle örtüşür veya örtüşmez, Banu Avar’ın kendine göre bir düşünce yapısı var. Burada önemli olan düşüncesinde zikzaklar çizmeden doğru bildiği yolda kararlılıkla yürümesidir. Vatanını, milletini, bayrağını sevmesidir.

 

 

             Cemiyet olarak konferans için Banu Avar’ın seçilmesi onun siyasi düşüncesi değil, olaylara farklı bakışı, dik duruşu ve mesleğinde başarılı olmasıdır.

 

             Sayın Avar’ın bütün düşüncelerine katılmamakla birlikte, ben şahsen konferanstan zevk aldım.

 

 

             Cemiyetin Genel Sekreteri olarak ta konferansa katılımın üst seviyede olması ve hiçbir aksaklığın yaşanmaması beni mutlu etmiştir.

 

             Adıyaman’ımızın gelişim ve kalkınmasına yönelik daha güzel ve kaliteli, sosyal ve kültürel faaliyetlerde buluşmak dileğiyle…

 

 

 

Fahrettin ÇELİK

 

Oyu Puanı: 28 - Ortalama: 4.87

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 3 (0 Kayıtlı Üye 3 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri