Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıA. Cüneyd FİDANCIAdıyaman 1 Aralık’ta Malatya’ya Bağlansın [ Arama ]

Adıyaman 1 Aralık’ta Malatya’ya Bağlansın
Başlık Adıyaman 1 Aralık’ta Malatya’ya Bağlansın
Tarih 18.12.2009
Gönderen Editör

Adıyaman 1 Aralık’ta Malatya’ya Bağlansın

 

 

Hemşehrisine düşkün çok insan tanırım.

Bunlardan biri de Bağcılar’da Osman Gazi Parkı’nı işleten  Mehmet Tosun’dur.

Birçok kişi, evinin yanındaki park yerine bu parkı tercih eder, o da Mehmet Tosun’un misafirperverliği ve cana yakınlığından kaynaklanıyor. Hele bir de hemşehrilerini görünce mekânında, onları nasıl da mutlu etmeye çalıştığını görmeniz gerek.

 

Sonbaharın serin günlerinden bir akşam yine parktayız.  Bir iki Malatyalı dostumuzun yanı sıra hemşehrilerimizle birlikte demokratik açılımdan, Ergenekon davasından, domuz gribinden konuşurken, söz dolaşıp iki kardeş ili birbirine düşüren ‘Nemrut Kavgası’na geldi.

 

Malum, Kültür Bakanı Ertuğrul Günay’ın Nemrut gezisinde incelemelerde bulunurken, ‘dağa çıkan Malatya yolunun zirveye kadar ulaşmasına tepki gösterdiği’ iddiaları yine iki ili birbirine düşürmeye yetti.

 

Bu konu, günlerce yerel gazetelerde, televizyonlarda tartışılıp dururken, İstanbul’daki Adıyamanlı ve Malatyalılar da her ortamda bu konuyu konuşup duruyor. Allah’tan insanlar artık daha  ‘duyarlı’ ve ‘edepli’ tartışıyor da, gönüller kırılmıyor, kardeşliğin en ihtiyaç duyulduğu bu günlerde, bu konu ‘suni’ olarak değerlendiriliyor.

 

Osman Gazi Parkı’nda bu konu enine boyuna tartışılırken, Malatyalı  dostumuzun teklifi, acaba, 55 yıl geçmesine rağmen, Adıyaman’ın il olmasının hala ‘hazzedilmediği’ konusunu  gündeme getirdi.

 

* * * * *

 

Zavallı Adıyaman’ım…

Bir Nemrut kalmış elinde, onu da ha kaptırdı ha kaptıracak Malatya’ya..

 

 

Bana öyle bir il söyleyin ki, tarıma dayalı bir ekonomiye sahip kentin ekilebilir arazilerinin bulunduğu 85 yerleşim yerini sular altında kalsın ve günün yarısını ‘susuz’ geçirsin. ‘susuzluk’ bir yana, GAP’ın külfetini Adıyaman çeksin, nimetinden ise Urfa yararlansın. Bu projede en mağdur ilin neden Adıyaman olduğu da ‘malum’

 

* * * * *

 

‘Aman Petrol Canım Petrol’

 

Yine öyle bir il gösterin ki, ülkedeki petrolün yaklaşık % 30’u üretilsin, en fazla işsiz o bölgede bulunsun. Elbette bir kuyu daha bulunduğunda seviniyoruz ülkemiz adına. Ama Adıyaman’ımızın en mağdur olduğu konulardan biri de maalesef ‘petrol’. Adıyaman’la özdeşleşen, logolarda bile sondaj kuyuları kullanılan petrolden ne kadar faydalanabiliyoruz acaba…

 

İlk petrol kuyuları açıldığı zaman dikkatimizi çeken çalışanlarının % 90’ının Batmanlı ya da diğer illerden olmasıydı. O zamanki siyasetçiler, bürokratlar, zamanla Adıyamanlılar’an çalışacağını söylerdi. Ama yıllar geçmesine rağmen değişen pek bir şey yok. TPAO’nın şu ana kadar Adıyaman’a ya da Adıyamanlılar’a yönelik ciddi bir yatırımının olduğunu duymadım.

Duyan varsa söylesin  biz de bilelim.

Ha, kendi rahatları için, rahatlıklarının bozulmaması için yapılan ‘göstermelik’ çalışmaları saymıyorum tabi…

 

Adıyamanlılar olarak ‘petrol’ konusunda da cefasını biz çekerken, sefasını başkaları sürüyor.

 

* * * * *

Adıyaman 1 Aralık’ta Malatya’ya Bağlansın

 

 

 Teşvik konusundaki adaletsizlikten ‘şimdilik’ hiç bahsetmeyelim. Asıl konumuza dönmek gerekirse, Nemrut kavgası hiç bitmeyecek gibi. Her ne kadar Akif Hoca’nın, Adıyaman’ın Nemrut konusunda yeterli çaba göstermediği ve sahip çıkamadığı gibi bazı tespitlerine katılmamak elde değilse de, yine de Malatya’nın, Nemrut sevdasından vazgeçip, ‘Kardeş il’Adıyaman’a destek olması, Nemrut’u sahiplenmek davasından vazgeçmesi gerekiyor.

 

Yoksa bu gidiş iyi gidiş değil. Malatyalı dostumuzun, Adıyaman’ın il olduğu tarih olan 1 Aralık’ı hatırlatarak, biraz kinâyeli biraz da nükteli bir şekilde söylediği gibi, ‘En iyisi Adıyaman tekrar Malatya’ya bağlansın. Hem kavga bitsin hem de daha hızlı gelişsin.’ Sözlerini daha sık duyacağız.

 

İletişim: 532 643 15 86

acuneyd@gmail.com

Oyu Puanı: 0 - Ortalama:

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 5 (0 Kayıtlı Üye 5 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri