Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıFahrettin ÇELİKAZERBAYCAN İZLENİMLERİ - 6 [ Arama ]

AZERBAYCAN İZLENİMLERİ - 6
Başlık AZERBAYCAN İZLENİMLERİ - 6
Tarih 08.01.2015
Gönderen Editör
Fahrettin ÇELİK

 

 

AZERBAYCAN İZLENİMLERİ - 6

 

          GAP Gazeteciler Birliği Heyeti olarak Avrasya Uluslararası Araştırmalar Enstitüsünün daveti üzerine gerçekleştirdiğimiz gezinin son yazısını kaleme almaya karar verdim ama bundan sonra da zaman zaman Can Azerbeycan'ı konu alan yazılar yazmaya çalışacağım.

 

          Gezimize benim dışımda Gap Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, Genel Başkan Vekili Hamit Özpolat, Genel Başkan Yardımcısı Latif Şimşek, İzmir Temsilcimiz Halil Tunç, Yönetim Kurulu Üyelerimiz İsmail Türk ve Mustafa Saim Ayhan ile  Demet Şimşek katıldılar.

 

          Cemiyetimiz 2003 yılında bölgesel olarak kurulduysa da, her geçen gün hızla büyüdü ulusallaştı ve uluslar arası arenada boy göstermeye başladı.

 

          Ülkemizin önemli ödül organizasyonlarından biri olan GAP Oscar'ı ile Adıyaman ve Türkiye tanıtımına katkı sağladık. Yurt dışı gezilerimiz ile gittiğimiz yerleri tanıyıp, tanıttık. Oralarda da ülkemizi en iyi bir şekilde tanıttık.

 

          Azerbaycan Milletvekili Doç. Dr. Ganire Paşayeva'nın rehberliğinde gerçekleştirdiğimiz Azerbaycan gezimizde de atalarımızın ayak bastıkları, şehitler diyarı, bayrağını bayrağımız kadar sevdiğimiz, özgürlüklerini özgürlüğümüz kadar önemsediğimiz, ayrı ülkeler olsak ta, tek millet olarak bildiğimiz yerleri tanıyarak, ülkemizde tanıtmaya çalıştık.

 

          Bu gezimiz dolu dolu geçti. Soykırım ve toplu mezarlar ile şehitlikleri bir bir dolaşarak duygulandık. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Prof. Dr. Ali Hasanov ile görüşerek sıcak bir ortamda sohbet etme imkanı yakaladık.

 

          Azerbaycan Gençler ve İdman Bakanı Sayın Azad Rəhimov ile görüştük. Sayın bakanın davet ettikleri akşam yemeğinde uzun uzun sohbet etme imkanı yakaladık. Nemrut heykelcikleri hediye ederek Adıyaman'ın tarihini, güzelliğini aktardık. Samsatlı bayanların işledikleri bakır kahve takımı dediye ederek, az da olsa Samsat'ı konuşma fırsatı yakaladık.

 

          "Quba Rayon İcra Hakimiyyetinin Başçısı" olarak zikredilen, Azerbaycan'ın Kuba (Quba) Valisi Sayın Mübariz Ağayev ile sıcak bir ortamda görüşmelerimiz oldu.

 

          Atatürk Merkezi Başkanı Sayın Prof. Dr. Nizami Caferov ve Bakü'de çeşitli sanat, ve edebiyat teşekkülleri ile ünlü şair ve yazarları ile buluştuk.

 

          Değerli hemşerimiz, Samsat ilçemizin gururu, Adıyaman sevdalısı Azerbaycan Eğitim Müşaviri Abdulgafur Büyükfırat ile görüşerek, kendisine yeni görevinin hayırlı olması temennisinde bulunduk.

 

          Azerbaycan Türk Sanayi ve İşadamları Derneği Genel Başkan Yardımcısı Musa Okumuş ve Azerbaycan Türkiye İş Adamları Birliği Genel Başkanı Cemal Yangın gibi iş dünyasının önde gelen isimleri ile birlikte olduk.

 

          Abdulkadir Toprak, Mustafa Yaman ve H. Yusuf Türkmen gibi değerli hemşerilerimizi ziyaret etme imkanı yakaladık.

 

          Bütün bu görüşmelerin yanında Azerbaycan Devlet Akademik Mili Dram Tiyatrosu'nda Hüseyn Cavid'in eserinden derlenmiş "Emir Teymur" oyununu izledik. Prof Dr. Gazanfer Paşayeva'nın kitap tanıtım etkinliğine katıldık.

 

          Gezdiğimiz yerler, kişiler, etkinlikler elbette ki bunlarla sınırlı değildi. Dolu dolu bir hafta geçirdik. Kendi soyumuzdan, kendi kanımızdan kardeşlerimizle kucaklaştık.

 

          İsmail Bey Gaspiralı'nın "Dilde, fikirde, işte birlik" düsturunun ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırladık. Kardeşliğin ötesinde bir güç birliği yapılması gerektiğini, Azerbaycan'ı bilmekle birlikte yeterince tanımadığımızı fark ettik.

 

          Ziyaretlerimizdeki mihmandarımız Azerbaycan Milletvekili Sayın Doç. Dr. Ganire Paşayeva ve emeği geçen diğer ilgililere teşekkür ediyorum.

 

 

Fahrettin Çelik

samsattema@hotmail.com

www.samsathaber.com

 

 

Oyu Puanı: 1 - Ortalama: 5

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 7 (0 Kayıtlı Üye 7 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri