Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıFahrettin ÇELİKAZERBAYCAN İZLENİMLERİ - 5 [ Arama ]

AZERBAYCAN İZLENİMLERİ - 5
Başlık AZERBAYCAN İZLENİMLERİ - 5
Tarih 06.01.2015
Gönderen Editör

Fahrettin ÇELİK

 

AZERBAYCAN İZLENİMLERİ - 5

          Kaderin bir cilvesi midir, nedir?

           Hangi Müslüman beldelere giderseniz gidin, hangi Türk topraklarına gidin orada Ermeni, Yahudi veya Haçlı zihniyetinin zalim izlerine rastlarsınız.

           Soykırımlarla, toplu mezarlarla, işgallerle karşılaşırsınız. İşte Azerbaycan'da da bunu gördük. Toplu mezarlarla irkildik, kan izleri ile bunaldık ve işgallere tanık olduk.

           Bu işgallerden biri de Dağlık Karabağ'da yaşanıyor. Dost ve kardeş ülke Azerbaycan topraklarının dörtte biri işgal altında ne yazık ki.

             Azerbaycan'a ait Dağlık Karabağ ve çevresindeki yedi Azerbaycan ilini kapsayan topraklarda Sovyetler Birliği'nin dağılmasından sonra Ermenistan'ın desteklediği Ermeni militanlarla Azerbaycan arasında çatışmaların çıkmasına neden olmuş.

           Burada yaşayan Türkler katliamlarla karşılaşmış, canını kurtaranlar topraklarını terk etmek zorunda kalmışlardır. 1991'de Azerbaycanlıların boykot ettiği ve yalnız Ermenilerin katıldığı halkoylaması sonucuna göre bağımsızlık kararı alınmış böylece işgale uluslar arası bir kılıf bulunmuştur. Öyle ki, Ermeniler bile bu sözde bağımsız ülkeyi tanımamışlardır.

           Bu tarihten sonra çeşitli yollarla sorun giderilmeye çalışılmışsa da, sürekli Ermenilerin işine yarayacak kararların alındığı gözlenmektedir.

           Ermeniler bu toprakların kendilerine ait olduğunu dünyaya söyleseler de kendilerine bile bunu kabul ettirememişlerdir.

           Nitekim, 2001 tarihinde dönemin Ermenistan Savunma Bakanı Serj Sarkisyan'ın Ermenistan parlamentosunda yaptığı konuşmasında; “İşgal ettiğimiz topraklar var. Bunda utanılacak bir şey yok. Güvenliğimiz gereği bu toprakları işgal ettik. Biz bunu 1992 yılı ve öncesinde de söylüyorduk, şimdi de söylüyoruz. Belki üslubum diplomatik değil ama gerçek bu" diyerek işgali itiraf etmiştir.

           Dağlık Karabağ sorunu sadece Azerbaycan sorunu olarak algılanmamalıdır. Dağlık Karabağ bütün Türk dünyasının, İslam dünyasının, hatta dünyada adaleti hakim kılma adına bütün insanlığın sorunudur.

           Karabağ sorununu aktarırken yakın tarihimizin kara lekelerinden biri olan Hocalı Katliamından bahsetmemek olur mu?

           25 Şubat 1992'de Hocalı kentinde, Ermenistan Silahlı Kuvvetleri tarafından silahsız, savunmasız, orantısız bir güçle Azerbaycanlı Türk siviller öldürülmüşlerdir.

           10 bin nüfuslu Hocalı’da olaylar sırasında yaklaşık 3 bin Azeri bulunmaktaydı. Bu kardeşlerimizden kadın, çocuk, yaşlılar başta olmak üzere 1.300 kişi katledilmiştir. Bunun yanında Ahıska Türkleri de evlerinde yakılarak öldürülmüşlerdir.

           Bu katliamda 700 çocuğun yetim bırakıldığı, sekiz ailenin bütün bireylerinin öldürüldükleri, yakıldıkları ifade edilmektedir.

           Ermeni cellatların kurşunlarından kurtulmayı başaran kadınlar, çocuklar ve ihtiyarlar karlı dağlarda tipi altında Agdam’a gelmek için yollara düşmüş, yolda bu zavallıların ayakları donmuş, bazılarının ayakları kangren olmuştu.

           O günleri yaşayanların ifadelerinde ihtiyar dedelerin, yaşlı anaların yüzlerinin jiletlerle doğrandığı, bazılarının kafalarının yüzüldüğü aktarılmaktadır.

           Böyle bir vahşeti yazmak, onu hayal etmek bile bana o kadar ağır geliyor ki...

        

Fahrettin Çelik

samsattema@hotmail.com

www.samsathaber.com

Oyu Puanı: 2 - Ortalama: 5

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 6 (0 Kayıtlı Üye 6 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri