Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıMehmet KANDEMİRADIYAMAN SPOR’DA ÇOK ÖNEMLİ GALİBİYET [ Arama ]

ADIYAMAN SPOR’DA ÇOK ÖNEMLİ GALİBİYET
Başlık ADIYAMAN SPOR’DA ÇOK ÖNEMLİ GALİBİYET
Tarih 12.11.2009
Gönderen Editör

ADIYAMAN SPOR’DA ÇOK ÖNEMLİ GALİBİYET

 

Günlerdir gündemde olan “kongre “ konusunu rafa kaldıran Adıyaman spor yönetimi, dikkatleri Pazar günü oynanacak İskenderun maçına çevirmişti. Haftalardır spor kamuoyunu meşgul eden başkan Növfel Bozdoğan bırakacak mı, devam mı edecek sorusu da şimdilik geride kaldı.

 

Bana göre de en doğrusu bu oldu. Sezon ortasında, kritik bir dönemde yönetimde yapılacak bir değişiklik takım için iyi olmazdı, var sayalım ki Adıyaman spor da başkan – yönetim değişti, yeni yönetim hesap – kitap, borç – alacak hoca vs derken vakit ve puan kaybı olacak takım kötüye gidecek, bu durum her iki taraf için de iyi olmayacaktı.

 

Sezon ortasında Bozdoğan’ın böyle bir karar alması isabetli değildi, bir anlık kızgınlığın eseriydi sanırım, başkana yakışmadı, arada bir bırakacağım deyip,  talipli çıkınca geri adım atması da hoş olmadı.

 

Tecrübeli başkana yakışan, bu sezonu tamamlar, takım ligde kalır, beklide şampiyon olur, ligin bittiği gün tamam mı – devam mı kararını açıklar. Takımı almaya talip olanlar da düşüncelerini ortaya koyar, en iyi yol bulunur.

 

Burada şu sonucu çıkarmakta yanlış olur, Yıllarını bu işe vermiş olan “ Növfel Bozdoğan, çantasını alıp gitsin, ondan sonra kim gelir, ne olur onu ilgilendirmez “ bu şekilde düşünenlerde büyük yanılgı içindedirler, başkan maddi ve manevi olarak bu kulübe çok şey vermiş, bunları bir anda silip atmak olmaz.Bu konuda benim düşüncem, Bozdoğan bu takımı üst lige çıkarıp öyle bırakması lazım, yada kendi adını taşıyacak bir tesis kazandırıp, işi bırakması isabet olur.

 

Neyse bugünkü konumuz bu değil, hafta sonu oynanan, adeta tarihe geçecek zorlukta ve güzellikte olan bir maçtan söz ediyorum; İskenderundemirçelik spor karşılaşması…

 

UNUTULMAYACAK MAÇ

 

Pazar günü sahamızda oynadığımız İ. Demirçelik maçı unutulmazlar arasındaki yerini aldı. 22 puan ile lider olan Demirçelik ekibi, aynı zamanda gurubun en az gol yiyen takımı. Adıyamanspor için bu maçın önemi çok büyüktü, play off için adeta son şanstı, mutlak kazanması gerekiyordu.

 

Ekibimiz, önceki karşılaşmalara oranla daha azim ve istekliydi, Teknik Direktör Ali Güneş takımda değişikliklere gitmiş, takımı çok iyi motive etmişti. Maçın henüz başlarında bir anlık dalgınlıkta defansımızın arkasına sarkan futbolcuyu Alper düşürüyor, henüz onuncu dakikada takımı on kişi bırakıyordu. Bu olaydan sonra işimiz iyice zora giriyor, umutlarımız bitme noktasına geliyordu.

 

Herkes işimiz bitti diye düşünürken o gün sahada inanmış on kişi direniyor, canla – başla mücadele ediyordu. Alper’in atılmasından iki dakika sonra Barış’ın sağ ayağından ilk golü buluyorduk. Bu gol takımızın moral ve motivasyonunu biraz daha arttırırken karşılaşmanın henüz başı olduğu için İskenderun ekibi gol için bastırıyor günün başarılıları, defansımız ve kaleci Erman rakibe geçit vermiyordu.

 

Eksik futbolcuya ve önde olmamıza rağmen takımımız pozisyon – gol kovalıyor 20. dakikada organize bir atakta Süleyman ile ikinci golü buluyorduk. 2-0 dan sonra ekibimiz bu iş ne kadar inandığını ortaya koyuyor, İskenderundemirçelik adeta neye uğradığını şaşırıyordu. Oldukça teknik futbolculara sahip olan Demirçelik, ayağa top yapıyor, organize ataklar geliştiriyor, tüm ataklar ya defansımızda eriyor, yada kaleci Erman’da son buluyordu.

 

Ben sezon başından beri hiçbir maçta Adıyaman sporu bu kadar inançlı ve istekli görmemiştim. Kolay değil, rakip lider İskenderun, gurubun en çok gol atan, en az gol yiyen takımlarından. Ben son anlara kadar endişe içindeydim, futbol öyle bir oyun ki bir anda her şey olabiliyor. Maçın 80. dakikasında Sait’de ikinci sarıdan atılınca takım dokuz kişi kalıyor, Allah’tan aynı dakikada Demirçeliksprodanda bir oyuncu atılıyor en azından futbolcu farkı birde kalıyordu.

 

O gün aslanlar gibi mücadele eden futbolcularımız ve yaptığı değişiklikler ve oyuna müdahalesi ile Ali Güneş başarıda en büyük pay sahibi oluyorlardı. Şimdi önümüzde bir Malatya maçı var, bu maçtan mutlak şekilde puan veya puanlarla dönmemiz lazım, ardından Şanlıurfa ile hayati karşılaşma.

 

Ne diyelim, lige kötü başladık iyi bitiriz inşallah.

 

 

Oyu Puanı: 6 - Ortalama: 5

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 2 (0 Kayıtlı Üye 2 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri