Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıFahrettin ÇELİKKIBRIS'TA GÜZEL İNSANLAR... [ Arama ]

KIBRIS'TA GÜZEL İNSANLAR...
Başlık KIBRIS'TA GÜZEL İNSANLAR...
Tarih 19.03.2014
Gönderen Editör

Fahrettin ÇELİK

KIBRIS'TA GÜZEL İNSANLAR...

          Kıbrıs'ı bize sevdiren adları Hüseyin olan iki güzel insandan bahsetmek istiyorum. Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Dairesi Müdürü Hüseyin Turan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Adıyamanlılar Derneği Başkanı Hüseyin Kayalar...

          Hüseyin Kayalar, genç ve kanı kaynayan bir arkadaşımız. Bir Kıbrıs ve Adıyaman sevdalısı. Kıbrıs'ta yaşayan yaklaşık 5 bin kişiyi bir araya toplama ve ortak hareket etme amacı ile mücadele ediyor.

          Hüseyin Başkan, yüksek tahsil yapmış ve babası ile birlikte ticarete atılmış. Bunu yaparken de sosyal hayattan kopmamış, elini taşın altına koymuş ve yükün ağırlığından sitem etmeden hemşerilerinin yararına olacak faaliyetlerden geri durmamıştır.

          KKTC Adıyamanlılar Derneği çatısı altında hemşerileri ile sosyal ve kültürel faaliyetler tertipleyerek ana vatana özlem gidermeye çalışılıyor. Bunu yaparken de en büyük destekçisi babası değerli insan Nusret Kayalar. Nusret Bey'de tıpkı oğlu gibi bir hizmet adamı... Paylaşmaktan, birliktelikten ve yardımlaşmaktan haz duyuyorlar sevgili hemşerilerimiz.

          Kendilerini yürekten kutluyorum.

          Ve...

          Hüseyin Turan... Kıbrıs gezimizin mimarı ve bütün kahrımızı çeken adam... Dört günlük ziyaretimiz boyunca yemeği, uykuyu, ailesini unutan adam. Ama adam gibi adam...

          Gazeteciliği ile Kıbrıs'ta göz dolduruyor. Ama esas ilkeli duruşu, kültürü ve sosyal yaşantısı ile örnek alınabilecek bir kişilik. İşini bilen, işini seven, değerlerinden ödün vermeyen, saygılı bir beyefendi.

          Hüseyin Turan Kardeşimiz, Kıbrıs, gazetecilik ve Yakın Doğu Üniversitesi ile özdeşleşmiş durumda. Her üçünü de çok ama çok seviyor ve bu şirin ülkede her üç başlığın da gelişmesi için bütün enerjisini harcıyor.

          Hüseyin Bey, ''Her şeyi yapamayabilirim ama mutlaka bir şeyler yapabilirim.'' mantığı ile yola çıkmış, bir çok şey yapılabileceğini ispatlamıştır.

          Yüz ifadesi insana güven veren bu güzel kardeşimiz, daima kendisi olmaya özen göstermiş, alması gereken eğitimi almış, önce kendisini yönetmesini bilmiş, başarıya odaklanmış ve etrafını aydınlatacak bir ışık huzmesi olabilmiştir.

          Kıbrıs'ı bize adım adım gezdiren, anlatan ve sevdiren mihmandarımıza yürekten teşekkür ediyorum...

          *  *  *

          Kıbrıs gezi notlarımı Yakın Doğu Üniversitesi ile noktalamak istiyorum.

          Bu güzel üniversiteyi daha önce uzun uzun yazdığımdan yeniden tekrarlamak istemiyorum. Ancak, Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Yrd. Doç. Dr. İrfan S. Günsel’in anlattıkları özellikle düşünce gücü ile ilerleyen oyuncak tır, robotik futbol takımı, insansız hava ve deniz araçları gibi çalışmaları karşısında heyecanlandığımı ifade etmek istiyorum.

          Hollanda’da düzenlenen Robocup 2013 Dünya Robot Futbol Turnuvası’na katılan ve 200 takım arasında 14'üncülük skoru alkışlanması gereken bir başarı. Çünkü neredeyse hiç bir ülkenin tanımadığı bir ülkenin başarıları ile isminin zikredilmesi tanıtım açısından da olumlu sonuçlar doğuracaktır.

          Yakın Doğu Üniversitesi 25 yılda çok hızlı adımlarla bir hayli mesafe kat etmiş durumda. Hastanesi, kütüphanesi, fakülteleri, yüksek okulları, araba müzesi ve katıldıkları bilimsel ve sosyal faaliyetlerle büyük üniversite olduklarını ispatlamaktadırlar.

          Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki; Türkiye'de bazılarının kafasındaki 'Kıbrıs'taki üniversiteler zengin aile çocuklarına diploma veren kuruluşlardır' kanısı tamamen yanlıştır.

          Yakından tanıma imkanı bulduğum Yakın Doğu Üniversitesi, dünyadaki bir çok gelişmiş ülkesindeki, yüzlerce üniversitelerinden çok daha ileri seviyededir.

          Göğsümüzü kabartan bu kuruluşların başarılarının daim olması dileğiyle...

Oyu Puanı: 2 - Ortalama: 3

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 5 (0 Kayıtlı Üye 5 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri