Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıFahrettin ÇELİKGAP GAZETECİLER BİRLİĞİ VE KIBRIS [ Arama ]

GAP GAZETECİLER BİRLİĞİ VE KIBRIS
Başlık GAP GAZETECİLER BİRLİĞİ VE KIBRIS
Tarih 12.03.2014
Gönderen Editör

Fahrettin ÇELİK

GAP GAZETECİLER BİRLİĞİ VE KIBRIS

 

          Gap Gazeteciler Birliği olarak bir kaç ay önce bir Kıbrıs gezisi gerçekleştirmiş, mümkün olduğunca daha fazla yer görmeye gayret etmiştik.

         

          Mihmandarımız Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Dairesi Müdürü Hüseyin Turan'ın olağan üstü gayretleri ile kısa sürede olabildiğince tarihi ve turistik yerler, görülmeye değer mekanlar ve üst düzey yöneticileri ziyaret etmiştik.

         

          Bu yılki gezimiz öncesinde doğrusu geçen yılın gezisi kadar heyecanlı değildim. Şirin Kıbrıs'ın tamamını gördüğümü düşünmekteydim.

         

          Gezi ve temaslarımız başlayınca adete yeni bir ülkeyi geziyormuşum düşüncesine kapıldım. Yeni yeni yerler, farklı arkadaşlıklar ve hayrete düşüren bilgiler edindim.

         

          Belki Adıyaman yüzölçümü kadar bir alanı olan, hatta Adıyaman nüfusunun yarısı kadar bir nüfusa sahip bu şirin ülke gizemli bir güce mi sahipti yoksa Hüseyin kardeşimiz tanıtım işinin uzmanı mıydı?

 

          Grubumuzda Cemal Safi gibi değerli bir üstadın varlığı elbette ki bir farklılıktı. İlerlemiş yaşına rağmen genç bir ruh ve dinamik bir kafa yapısı ile Türk şiirine renk katan Üstat Cemal Safi, şiiri yorumlaması ile de en katı ruhları bile yumuşatacak güçte olduğunu düşünüyorum.

 

          Gap Gazeteciler Birliği'nin son genel kurulunda aramıza katılan ve yönetimimizin güçlenmesine katkı sunan İsmail Türk, Hüseyin Turan, Dr. Nazile Abbaslı, Ferhan Ademhan, Recebiye Çataksezer gibi değerli kişiliklerle daha da güçlendiğimizi rahatlıkla söyleyebilirim.

 

          Gap Gazeteciler Birliği'nin ülke içerisinde ve ülke dışında hak ettiği saygıyı görmesi hepimizi ziyadesi ile mutlu etti. Bizlere duyulan bu güven de beklentilerin omuzlarımıza daha da ağır yükler yüklediğinin bilincindeyiz.

 

          Kıbrıslı kardeşlerimizin beklentilerini ilgili yerlere sunmak, onlar ile Kıbrıs ve Türkiye yöneticiler arasında köprü görevi görmeyi kendimize görev addediyoruz.

 

KIBRISLI TÜRKLER NE İSTİYOR?

 

          Kıbrıs gezimiz sırasında bazı resmi ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile görüştük. Resmi erkan makul bir anlaşma ile Rumlarla uzlaşma ve tek ülke düşüncesinden yanalar.

 

          Kıbrıs müzakereleri ya da başka bir deyişle Kıbrıs görüşmeleri, Rahmetli Denktaş ile başlamış, 2008 yılında Kıbrıs Rum kesimi lideri Dimitris Hristofyas ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti eski Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat tarafından sürdürülmüş ve Kıbrıs sorununa çözüm bulmak adına çalışmalar yürütülerek bu günlere gelinmiştir. Sayın Derviş Eroğlu ile bu çalışmalar zirve yapmıştır.

 

          Ancak Kıbrıslı Rum halkının bu birleşmeyi çokta istemediklerini biliyoruz. Kıbrıs gezimiz kapsamında Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatı Mücahitler Derneği binasında bu dernek yetkililerinin yanı sıra Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti, Kıbrıs Basın Konseyi ve Dış Basın Birliği yöneticileri ile görüşmelerimiz oldu.

 

          Burada da gördük ki, Kıbrıslı Türkler de tıpkı Kıbrıslı Rumlar gibi resmi ideolojileri ile taban tabana ters düşünmektedirler. Bu kardeşlerimiz bağımsız Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin güçlenmesi ve yaşatılmasını istemektedirler.

 

          Tarihte zulümler görmüş, ihanetlere uğramış olan bu kardeşlerimizin çekinmelerinin olması elbette ki doğaldır. ''Türk askeri buradan giderse bu sonumuz olur'' dediklerinde bende şunu söyledim; ''Allah'a şükürler olsun ki, ne Türkiye eski zayıf devlettir, ne de Rumlar eski güçlü halklardır. Türk askeri adadan ayrılsa bile bir günde geri dönebilme güç ve kabiliyetine sahiptir.''

 

          Anavatan Türkiye olarak her şart altında yavru vatanın yanında olacağımız aşikardır.

          Kıbrıs, Türkiye'nin kalbidir. Ayrı ülkeler bile olsak orası bizim için vatandır...

 

 

 

Fahrettin ÇELİK

samsattema@hotmail.com

www.samsathaber.com

Oyu Puanı: 1 - Ortalama: 5

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 2 (0 Kayıtlı Üye 2 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri