Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıFahrettin ÇELİKATASININ İZİNDE BİR DÜŞÜNCE AKIMI [ Arama ]

ATASININ İZİNDE BİR DÜŞÜNCE AKIMI
Başlık ATASININ İZİNDE BİR DÜŞÜNCE AKIMI
Tarih 30.10.2013
Gönderen Editör
Fahrettin ÇELİK

 

ATASININ İZİNDE BİR DÜŞÜNCE AKIMI

 

          Kuru kuru cumhuriyetçiyim demekle olmuyor…

 

          İsminin başına TC yazmak ise Türkiye Cumhuriyetini sevmek anlamına gelmiyor elbette…

 

          Vatanını, milletini, cumhuriyeti seviyorsan bunun gereklerini yerine getireceksin. Oturup çalışana çamur atmakla vatanseverlik olmaz.

 

          Doğruya doğru, eğriye eğri demesini bilmemiz gerekir.

         

Geçen gün okuduğum bir yazı bana “Helal olsan Gülay Göktürk” dedirtti. Göktürk, “Sezar’ın hakkını Sezar’a vermek” adına harika düşüncelerini objektif bir biçimde yansıttı.

 

Göktürk yazısında; “AK Parti, ABD'nin 50 yıldır gelip giden iktidarlarla kurmaya alışık olduğu ilişki biçimine uygun davranmıyor; "Uydu müttefik" rolünü kabul etmiyor; dış politikasını kendisi belirliyor; Ortadoğu'da bağımsız ve etkili bir oyuncu olmak istiyor; IMF'ye bağımlılık dönemini sona erdiriyor; milli savunma sanayisini güçlendirerek savunma gücünü bağımlılıktan kurtarıyor; kendi milli istihbaratını güçlendirip bağımsızlaştırıyor; Batı'nın İsrail konusunda sürdürdüğü çifte standardı deşifre ediyor; Birleşmiş Milletler sisteminin adaletsizliğini teşhir edip daha adaletli bir dünya talep ediyor... Ve bütün bunlar, hem İsrail'i, hem de -dış politikasında bir numaralı önceliği hâlâ İsrail'in çıkarlarına veren- ABD yönetimine, stratejik müttefikine "ayar verme" ihtiyacı doğuruyor” şeklinde yazmış.

 

Bunları bize 5-10 yıl önce söyleselerdi güler geçerdik. Tam bağımsız bir ülke olma olunda güçlü adımlarla yürüyoruz.

 

Atalarımızın yolunda, onlar gibi onurlu duruşla, onların hayallerini gerçekleştiriyor olmanın haklı gururunu da yaşıyoruz.

 

1860 yılında Sultan Abdülmecid Han, İstanbul Boğazı'nın altından geçecek bir demiryolu tüneli düşüncesini bugün Ak Parti iktidarı hayata geçirdi.

 

Cumhuriyetin 90. yılında bu millete verilecek daha büyük bir hediye olabilir miydi? Bu mu vatanseverlik, yoksa bu mutluluğu görmezden gelip alternatif Cumhuriyet Bayramı kutlaması tertiplemek mi?

 

Marmaray Projesi, Avrupa ve Asya yakasını İstanbul Boğazı'nın altından birleştiren asrın projesi olarak adlandırılırken, dünya basını bu açılışa odaklanmış, gıpta ile Türkiye’yi seyrederken, kendini vatansever sanan sözüm ona bazıları kafalarını kumdan çıkarmama kararlılığındalar.

 

Tıkanma noktasına gelen İstanbul trafiğine yeni bir nefes olacak, dokuz yılda tamamlanan 150 yıllık rüyamız olan Marmaray Projesi ile tek yönde saatte 75 bin, günlük ortalama ise 1 milyon 200 bin yolcu taşınabilecek.

 

          Başbakan Erdoğan, yaptığı konuşmasında bu başarıyı partisine mal etmeyip, demokratik cumhuriyetin kazanımı olarak niteledi.

 

          1453'te şehre girdiği andan itibaren İstanbul'u imar etmek için çalışmış, halkın gönlünü kazanma hedefini bizlere miras bırakmış, bu şehrin fatihi Sultan 2. Mehmed, Sultan Abdülmecit ve Sultan Abdülhamit'i anarak atalarının izinde bir düşünce akımı olduklarını vurgulamıştır.

 

          2015'te denizin altından otomobillerin geçeceği tünel yapacaklarını, üçüncü köprüyü hizmete açacaklarını söylediği zaman dudak bükemedik. Yaptıkları ortadayken inanmak zorunda kaldık.

 

          Peki ya diğerleri ne yapıyor?

 

          Biri, kimi korkutacağını düşünüyorsa artık, bağırıp duruyor

 

          Biri, Benim adım Kemal diyor…

 

          Diğerlerini de ne siz sorun, ne ben söyleyeyim…

 

 

Fahrettin Çelik

www.samsathaber.com

samsattema@hotmail.com

Oyu Puanı: 5 - Ortalama: 4

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 11 (0 Kayıtlı Üye 11 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri