Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıFahrettin ÇELİKKIBRIS GEZİSİ – 7 [ Arama ]

KIBRIS GEZİSİ – 7
Başlık KIBRIS GEZİSİ – 7
Tarih 18.07.2013
Gönderen Editör

Fahrettin ÇELİK

KIBRIS GEZİSİ – 7

 

          Gap Gazeteciler Birliği olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine yaptığımız gezi kapsamında bazı resmi temaslarımız ve üst düzey yetkililerle görüşmelerimiz oldu.

 

          Resmi temaslarımızın ilkini demokrasinin beşiği durumundaki Cumhuriyet Meclisine yaptık. Burada bizleri Kuzey Kıbrıs Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer kabul ettiler.

 

          Meclis Başkanı Bozer, bilgi çağında doğru, gerçekçi, bilgiye ulaşma ve geleceğe dönük vizyon koyabilme adına enformasyonun önemine işaret ederek GAP bölgesine olan ilgisini aktarırken doğrusu bizleri şaşırttı.

 

          Sayın Başkan, 30 yılı aşkın bir süredir GAP bölgesine yapılan yatırımların sonuçlarının kısa süre içinde alınacağına inandığını ifade etti ve Güneydoğu insanının çalışkan olduğunu ve "kayıp yıllarını" telafi ederek, tarihsel zenginliğini de kullanarak turizm ve sanayi alanında gelişmelere imza atacağını söyledi.

 

          Meclis Başkanı Sayın Hasan Bozer’i Türkiye ve özelliklede Güneydoğu’ya olan ilgisinden dolayı kutlamak istiyorum.

 

          Daha sonra, 2013 yılında GAP Oscarları ödül töreninde “Yılın Devlet Adamı” ödülünü alan, Adıyaman ile sıkı bağları olan, Adıyamanlı arkadaşları olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Dr. Derviş Eroğlu heyetimizi kabul etti.

 

          Sayın Cumhurbaşkanı ile oldukça sıcak ve samimi bir görüşme yapıldı. Yaklaşık üç saatlik görüşmede birçok konuda düşünceler açıklandı.

 

Kıbrıslı Türklerin mücadelesinin Türkiye’nin desteğiyle taçlandığını ve bugünkü noktaya gelindiğini belirten Eroğlu, kendilerini farklı bir millet olarak görmediklerini, Kıbrıs’ta yaşayan Türkler olarak gördüklerini vurguladı.

 

Kıbrıslı Türklerin kimliğini, dilini, etnik kökenini korumaya çalıştığını vurgulayan Sayın Cumhurbaşkanı, Kıbrıs sorununda suçlu tarafın Rumlar olduğunu ama buna rağmen onların Avrupa Birliği’ne girmekle ödüllendirildiğini, Kıbrıslı Türklerin ise ambargolar altında olduğunu belirterek batının ikiyüzlülüğünü ortaya koydu.

 

Sayın Eroğlu, deneyimli bir devlet adamı ve Kıbrıs mücadelesinin kahramanlarından biri. Kıbrıs’ı Türkiye’den ayırmayan, kadirşinas ve misafirperver bir Türk evladı…

 

Başbakan Dr. Sibel Siber ise Gap Gazeteciler Birliği heyetini Başbakanlık konutunda ağırladı. Başbakan Sibel Siber KKTC’nin turizm sektöründe yaptığı hamlelere dikkat çekerek, Türk vatandaşlarına tatil için Kıbrıs’ı tercih etmelerini tavsiye etti.

 

Resmi temasların dışında gezi kapsamında Kıbrıs’ı yakından görme, merak ettiğimiz yerleri görme olanağı da bulduk.

 

KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş’ın Cumhuriyet Parkı’nda yer alan kabrini ziyaret etmek bunların en önemlisiydi.

 

Lefkoşa’da Rum sınır kapısı, Selimiye Camisi, Büyük Han, Arap Ahmet Camii gibi tarihi ve turistik yerlerini gezdik.

 

Mağusa’da Lala Mustafa Paşa Camii, Venedik Sarayı, Namık Kemal Zindanı, Mağusa Surlarını gezme fırsatı yakaladık...

 

Değerli okuyucular; Yedi sayılık yazı dizisinin sonuna geldik. Kıbrıs’ın gezilecek daha çok yerleri olduğunu biliyoruz. Son olarak özellikle vatandaşlarımıza şunu tavsiye etmek istiyorum; Eğer imkanınız varsa çocuklarınızı görül rahatlığı ile eğitim için Kıbrıs’a gönderebilirsiniz.

 

Tatil ve gezi için ise bir şey söylememe gerek yok sanırım… Doğa, deniz, eğlence, tarih, nostalji ne ararsanız var Kıbrıs’ta....

 

Üstelikte kendimizden bir parça…

 

Sevgi, sağlık ve huzur dolu yarınlar dileğiyle…

 

 

Fahrettin Çelik

samsattema@hotmail.com

Oyu Puanı: 3 - Ortalama: 5

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 4 (0 Kayıtlı Üye 4 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri