Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıFahrettin ÇELİKKIBRIS GEZİSİ – 4 [ Arama ]

KIBRIS GEZİSİ – 4
Başlık KIBRIS GEZİSİ – 4
Tarih 15.07.2013
Gönderen Editör
Fahrettin ÇELİK

 

KIBRIS GEZİSİ – 4

GAP Gazeteciler Birliği Genel Yönetim Kurulu Üyeleri olarak, Yakın Doğu Üniversitesi Lefkoşa Kıbrıs (Near East University Nicosia Cyprus) Hastanesini geziyoruz.

Hastaneye ilk baktığımızda sevgiyi sembolize eden dev bir kalp figürü ile karşılaşıyoruz. Aslında söylemeseler buranın bir hastane olduğunu bilemeyeceksiniz.

Hastane kapısında güvenlikçiler yok. Banklarda uyuyan insanlar, koşuşturanlar, ilaç kokusu, elinde kocaman film poşetleri, ambulans sirenleri, bağrışanlar, elinde kan ve üre şişeleri, yerlerde çöp ve izmaritler yok…

Yakın Doğu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, yüksek teknoloji radyoterapi merkezi olma özelliği,  uçak ambulans hizmeti veren, ihtişamlı yapısı ve temizliği ile uluslararası standartlarda, hasta odaklı hizmet veren bir kuruluş…

209 özel tek hasta odaları, 8 ameliyathane, 30 yataklı yoğun bakım ünitesi, 17 yataklı yenidoğan yoğun bakım ünitesi, geniş bir dizi testler yapılabilir bir laboratuar ile 55 bin metrekarelik kapalı alana sahip mükemmel bir sağlık kuruluşu…

Deneyimli sağlık personeli, güler yüzlü yardımcı hizmet personeli, ufku geniş bir patron ve diğer bütün güzellikler bir araya gelince Frankfurt ve Roma’dan “Altın Hizmet Kalitesi Ödülü”  alınmış. Verilen bütün ödüllerin hakkı verilmektedir.

Verilen bu hizmetlerle yakın tarihimizde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bir sağlık adası olarak karşımıza çıkacaktır.

Burada üniversite okumak bir ayrıcalıktır. Bundan sonra çocuklarımın burada üniversite okuması, hele hele tıp fakültesi okuması hayallerim arasında olacaktır.

          Yakın Doğu Üniversitesi bir alana yönlenmiş değil. El atılan her alanda başarı sağlanmaktadır. Yapılacakların en iyisinin yapılması için mücadele verilmektedir.

          Cemiyet üyeleri olarak İnovasyon merkezine giderek Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Khashman’la görüştük.

YDÜ Akıllı Sistemler Araştırma Merkezi Kurucusu ve Müdürü Prof. Dr. Adnan Khashman, dünyada akıllı yüz tanıma konusunda yaptığı çalışma ve araştırmalar ile tanınıyor

Prof. Dr. Khashman, İnovasyon ve Bilişim Teknolojileri Merkezinde konumlandırılmış olan IBM süper bilgisayarı bizlere tanıttı. 2007 yılında Yakın Doğu Üniversitesi’ne kurulan bu dev bilgisayarın, hesaplama hızı ve kapasitesiyle dünya üniversiteleri arasında 13’üncü sırada yer aldığını ve bu bilgisayarın yakın coğrafyadaki en güçlü ikinci bilgisayar olduğunu ifade etti.

KKTC'de yüksek başarımlı ve hesaplama altyapısı kurmak, işletmek ve geliştirmek, bilimsel ve sosyal etkiye sahip yüksek başarımlı hesaplama uygulamalarının geliştirilmesi için olanak sağlamak, farkındalığın arttırılması ve ülke çapında genişletilmesi için toplantı ve eğitim seminerleri düzenlemek gibi amaçlarla süper bilgisayarın kurulduğu ifade edildi.

Ürdünlü bu bilim adamının sempatik tavırları, yaptığı olağanüstü çalışmaları sıradanmış gibi bizlere aktarması, kendisi ve ekibine olan güveni bizleri daha da etkiledi.

Daha sonra üniversitenin başka güzel bir bölümü olan klasik otomobil müzesini gezdik. Müzede 60'ın üzerinde aracın sergilendiğini, bu müzede en eski aracının, dünyada sadece bir tane kalan 1899 model Crest Mobile olduğunu öğrendik. Çeşit çeşit, sadece eski filmlerde benzerlerini gördüğümüz harika otomobiller arasında güzel bir nostalji yaşadık.

YDÜ’de akademik çalışmalar yanında sosyal ve kültürel etkinliklerinde önemsendiği, Evrensel bir bakış açısı ile topluma yararlı hizmetlerin sunulduğu çalışmaları ile ortadadır…

Bu güzel çalışmaları tanıtmaya devam edeceğiz…

 

Fahrettin Çelik

samsattema@hotmail.com

Oyu Puanı: 3 - Ortalama: 5

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 4 (0 Kayıtlı Üye 4 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri