Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıFahrettin ÇELİKADIYAMAN TANITIM GÜNLERİ – 3 [ Arama ]

ADIYAMAN TANITIM GÜNLERİ – 3
Başlık ADIYAMAN TANITIM GÜNLERİ – 3
Tarih 09.07.2013
Gönderen Editör

Fahrettin ÇELİK

ADIYAMAN TANITIM GÜNLERİ – 3

Tanıtım günlerinde sürprizlerle de karşılaştım.

Mesela büyüklerimiz geçmişten bahsederken bundan 40 yıl kadar öncesinde güçlü bir Samsat Spor olduğunu ve bu takımın “Adanalı” lakaplı bir futbolcusu olduğunu duyar ve merak ederdim.

Adıyaman Tanıtım Günlerinde “Adanalı” lakaplı Kadir Aslan ziyaretimize geldi. Bol bol Eski Samsat fotoğraflarını seyrederek geçmişi yad ettik.

Kadir Aslan’ın değerli kızları İşitme Engelliler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı F. Pelin Aslan bir gün boyunca standımızda ev sahipliği yaptılar.

Yine Samsatlı hemşerilerimiz Hidayet Köroğlu, M. Ali Köroğlu, Halil ve İhsan Fırat, Sabri Bakır, Mehmet Tokdaş, otuz yıldır görmediğim sınıf arkadaşım Adil Türkoğlu, Sırrı Öztürk ve isimlerini tek tek yazamayacağım hemşerilerimi görmekten büyük bir mutluluk duydum.

Samsat Kaymakamı Sayın İsmail Sündük tanıtım günlerini en başından önemseyenlerdendi. İşe sıkı sıkı sarıldı, personelini motive etti ve sonuçta çok güzel bir stant meydana getirdi. Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat, zamanının büyük bir kısmını Samsat standında geçirerek misafirleri ağırlamaya çalıştı.

Sanatçılarımız Mahmut Yıldırım ve Mehmet Aslan’da Samsat standını yalnız bırakmadılar.

Son zamanlarda zevkle dinlenen Gülistan ve Haşim Tokdemir, ünlü ses sanatçımız Nurettin Rençber, harfane grubu ve diğer sanatçılarımız ile resim sergisi de tanıtım günlerine renk kattılar.

İşin özü şu; Adıyaman tanıtım günlerinde hedeflenen amaca ulaşıldığını düşünüyorum.

Dolu dolu bir program oldu ve herkes artık böylesi programların devamından yana.

Uzun yıllar hep Adıyaman’ın sahipsizliğinden, yeterince tanıtılmadığından yakındık durduk. Tanıtım günleri turizmin gelişmesi için büyük bir fırsat olabilir.

Kendimizi en doğru bir şekilde ve birinci ağızdan tanıtırsak, dışarıdaki vatandaşların -eğer varsa- ön yargılarını kırabiliriz.

Mesela Sahabe Safvan b. Muattal hazretlerini Adıyaman Valiliği, İl Müftülüğü ve Samsat Kaymakamlığı farklı metotlarla ve ayrı ayrı tanıttılar. Bütün emeği geçenleri yürekten kutluyorum.

Bu kadar büyük bir organizasyonu -eğer varsa bile- küçük olumsuzluklara feda etmemek gerekir. Bardağın dolu tarafını görmeli ve ona göre hareket etmeliyiz.

Bu tür etkinliklerin yapılması artık kaçınılmazdır. Belki daha organize olarak, sesimizi daha da yükselterek ilimizi ve bölgemizi tanıtmalıyız. Yapılan her bir etkinlik bir öncekinden iyi olmalı…

Böylece birlik ve beraberlik ruhu içimizde gelişecek ve bölgemizi sosyal, kültürel ve ekonomik olarak tanıtarak buraları her alanda cazibe merkezleri haline getirmek mümkün olabilecektir.

Tanıtım günlerinde emeği geçen başta Sayın Valimiz Mahmut Demirtaş olmak üzere bütün herkese teşekkür ediyor, tebrik ediyor ve hayırlı Ramazanlar diliyorum…

 

Fahrettin ÇELİK

samsattema@hotmail.com

Oyu Puanı: 2 - Ortalama: 5

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 36 (0 Kayıtlı Üye 36 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri