Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıFahrettin ÇELİKASU TV DAHA GÜÇLÜ [ Arama ]

ASU TV DAHA GÜÇLÜ
Başlık ASU TV DAHA GÜÇLÜ
Tarih 13.10.2009
Gönderen Editör

ASU TV DAHA GÜÇLÜ

 

Uydudan yayın yapan Adıyaman’ın ilk ve tek televizyon kanalı ASU TV yeni yayın döneminde daha güçlenmiş olarak seyircilerinin karşısına çıkıyor.

 

Aksi de düşünülemez zaten. Adıyaman basın sektörüne uzun yıllar emek vermiş, kabuğunu kırarak profesyonelleşip mesleğin zirvesine çıkmış insanların bir araya geldiği bir kurum haline gelmiş ASU TV.

 

Naif Karabatak, Erdal Özkaynar, İskender Korkut, Z. Abidin Kıymaz gibi usta gazeteciler bir arada.

 

Mahmut Yıldırım gibi işi mektebinde öğrenmiş sanatçılar, Onur Sarıgül gibi müziğin her dalını icra edebilen sanatçılar ASU TV’de.

 

Bir tarım ve hayvancılık yöresi olan Adıyaman’da gerçekten ihtiyaç duyulan bir konu olan “Hayvan Sağlığı ve Bilinçli Üretim” konusunda Veteriner Hekim Sırrı Öztürk gibi bir abimiz yine bu kanalda.

 

Elbette ki, ASU TV’ yi başarıya götürenler sadece saydığım bu insanlar değil. Daha birçok seçkin meslektaşımız omuz omuza vererek ismine yakışır bir çalışma içerisindeler.

 

ASU’ nun açılımının “Anadolu’da Sosyal Uzlaşı” olduğunu yeni öğrendim. Dilerim, kendi içerisinde bir uzlaşı ile işe başlayarak, Adıyaman ve Ülkenin ihtiyaç duyduğu sosyal uzlaşının sağlanmasına katkı sağlarlar.

 

TRT’ nin izlemeye aldığı 10 kanaldan biri olan ASU TV, yeni programlar yaparak, yeni projelerle karşımızda olacak bundan sonra. En azından iddiaları bu şekilde. Başarılı olmaları hiç şüphesiz Adıyaman’ın başarısı olacaktır.

 

Adıyaman, artık hamle yapmak zorundadır. Üniversitesiyle, televizyon kanallarıyla, gazeteleriyle, işadamlarıyla, siyasileriyle, velhasıl bütün kesimler bir yumruk gibi kenetlenmelidir.

 

Adıyaman’ın sosyal, kültürel ve ekonomik olarak sıçrama yapması için her kesimin elini taşın altına koyma cesaretini göstermesi gerekiyor.

 

Bunun için hiçbir eksiğimiz yok. Kalkınmanın, gelişmenin önünde duran ciddi anlamda hiç bir sorunumuz ve mazeretimiz yok. En azından alt yapımız buna uygun. Nemrut, Atatürk Barajı, Petrol kuyuları, geniş tarım arazileri, Sahabe kabri ve üniversite gelişmemize katkı sağlayacak kaynaklardan sadece bir kaçı. Biraz gayret, azim ve kararlılık yeterli olacak.

 

ASU TV’ nin yeni yayın dönemi tanıtım kokteyli nedeni ile Adıyaman Üniversitesi Konferans Salonunda sahne alan Çelikhan Tiyatro Grubu bir gösteride bulundu.

 

Daha neyimiz eksik. Baksanıza Çelikhanlı kardeşlerim bir araya gelmiş, tiyatro grubu kurmuşlar. Hiç abartısız söylüyorum ulusal tiyatroculara taş çıkarırlar.

 

Hem de son günlerde “Kürt Açılımı” ile başlayıp daha sonra sık sık isim değiştiren açılım konusunda “bizim de söyleyecek sözümüz var” dercesine, Türkçe-Kürtçe olarak gösterilerini sundular.

 

İzleyenleri kırıp geçiren grup tütün konusundan AB’ye, işsizlikten yörenin sıkıntılarına, eğitimden son günlerin dil meselesine, daha birçok kanayan yaramıza atıfta bulunarak mesajlar verdiler. Çelikhan Tiyatro Grubunu gönülden tebrik ediyorum.

 

Demek ki, isteyince oluyor.

 

Yeter ki, gönül-hatır yerine işi yapabilene, yalakalardan çok yetkiyi, görevi, makamı ehline verelim. İnce hesapları bir kenara bırakıp, işin başına ehliyetli insanı getirirsek bütün mesele hallolacaktır diye düşünüyorum.

 

Yeter ki, işimizi severek, isteyerek ve kararlılıkla yapalım.

 

O zaman Çelikhan’da tiyatro grubu da çıkar, Kâhta’da halk oyunları Türkiye şampiyonu da. Samsat yıllar öncesinde olduğu gibi tarım ambarı da olur, Adıyaman Spor şampiyon da olur.

 

Siyasetçilerimiz yılın siyasetçisi, Üniversitemiz en tercih edilen üniversite olur.

 

Uydudan yayın yapan televizyon kanalımız ise başarıya giden yolda önemli bir yer tutacaktır.

 

Adıyaman’ı dünyaya tanıtacak, sesimizin daha geniş kitlelere ulaşması için çalışacak, yönetenler ile yönetilenler arasında bir köprü olacaktır.

 

Yeni yayın döneminde ASU TV çalışanları ve yöneticilerine başarı dileklerimle…

 

 

Fahrettin Çelik

 

Oyu Puanı: 22 - Ortalama: 4.93

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 2 (0 Kayıtlı Üye 2 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri