Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıMustafa IŞILDAKSÜMEREVLERİ ÖĞRENCİ YURDU?-2 [ Arama ]

SÜMEREVLERİ ÖĞRENCİ YURDU?-2
Başlık SÜMEREVLERİ ÖĞRENCİ YURDU?-2
Tarih 10.05.2013
Gönderen Editör

SÜMEREVLERİ ÖĞRENCİ YURDU?-2

Dünden devam:

Yazımı yine Yıldırım Vakfı’nın inşa ettiği Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi temel atma
töreninde Vali Ramazan Sodan’ın, 12 Temmuz 2008 tarihli yazımdan alıntıladığım
cümleleriyle noktalıyorum;

“Hayırlı iş yapmayan boşu boşuna yaşamış gibidir. Zengin, parası çok olan değil, yararlı iş yapandır. Bu hizmetler teşvik edilmeli, bu teşvikler de kolaylaştırılmalı, daima bu konuda önderlik yapılmalıdır.”

30 Temmuz 2012 tarihinde yayınlanan “Kulak kesilmemesi için kulak verelim–2” başlıklı yukarıdaki yazının yayımından yirmi gün sonra Vali Sodan’ın merkez valiliğine atanmasıyla istek ve kilitlenen bürokrasi de yerinde kaldı. “Taca atılan” top, öyle sanıyorum ki bu kez tacdan çıkartılır. Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ile önceki rektörümüz Mustafa Gündüz gibi “atom karınca” misali her yere yetişmeye çalışan valimiz Mahmut Demirtaş topu tacda bırakmaz; Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi arsasındaki gibi tarih tekerrür eder.

Böylece, bazı işadamlarımız gibi “Ben niye vereyim devlet versin” demeyen ve verdiği sözde duran Vakıf Başkanı Abuzer Yıldırım’ın şahsında hayırsever ve inançlı dostları sayesinde ilimiz 100–200 kişilik bir öğrenci yurduna daha kavuşur.

Bu müjdeyi, “lokomotif” görevini devir alan Sayın Valimiz Demirtaş’tan alacağımıza inanıyorum.

Ha… Önceki günlerde kalem aldığım yazımda sözünü ettiğim Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, İl Sağlık Müdürlüğü ile Yıldırım Eğitim ve Araştırma Vakfı arasında önceden imzalanan protokol gereği kaba inşaat seviyesine getirilip devlete devir edilmiş olup, sonrasına ise tabii ki devletçe devam edilmekte... 

Hatta “acar” gazeteci arkadaşımız Metin Harıkçı’nın 4 Mayıs 2013 tarihli Sabah Gazetesinde yayınlanan haberinde 60 ünitlik hastanenin çok yakında hizmete gireceği de belirtilmiş.

ŞİMDİ DE ÇAKMAK GAZI…: Bali, tiner derken çakmak gazıyla oynayan(!) veya ciğerlerine çeken çocuk ve gençlerin ölüm dahil yürek burkan haberleri geçen ay yerel medyamızda, önceki günlerde de yaygın medyada yer aldı. Gençlerimizi, yani geleceğimizi bu illetten korumak amacıyla Sağlık Bakanlığınca çıkarılan bir genelge ile çakmak gazı satın alma yaşı 18’e yükseltilmiş ve tezgâhlarda satışı da yasaklanmıştı. Peki ilimizde bunu bilen ve uyan var mı acaba?

EMNİYET KEMERİ: 19 Nisan 2013 tarihli Sabah Gazetesinde Gümüşhane’de takla atan servis minibüsündeki tüm öğrencilerin emniyet kemerlerinin takılı olmasının 11 öğrencinin hayatını kurtardığını okudum. “Bir musibet bin nasihatten evladır” derler ya, bu tür haberlerin çoğaltılarak bilhassa sınıflara ve servis minibüslerine asılmasının çok yararlı olacağına inanıyorum.

Öneri bizden takdir yetkililerden…

Mustafa Işıldak www.mustafaisildak.com.tr

0532–422 95 28 m.isildak02@gmail.com

7.5.2013 Adıyaman’da Bugün Gazetesi

 

 

 

 

 

Oyu Puanı: 0 - Ortalama:

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 19 (0 Kayıtlı Üye 19 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri