Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıZiya AKTAŞTERÖRDEN NEMALANMAK-1 [ Arama ]

TERÖRDEN NEMALANMAK-1
Başlık TERÖRDEN NEMALANMAK-1
Tarih 30.04.2013
Gönderen Editör

TERÖRDEN NEMALANMAK-1

Terörün bitirilmesi ve akan kanın durması için başlatılan çözüm süreci olumlu yönde seyrederken, terörden nemalanan kimi çevreler var güçleri ile süreci kesintiye uğratıp terörün devamını sağlamanın canhıraş çabası içine girmişlerdir.

Yapılan her olumlu işte olduğu gibi bu defa da şer cephesi sahne almakta hiç gecikmedi. ‘İstemezük’ korosuna katılanlar yine bildik aktörlerden başkası değiller. Memleket yararına yapılan her hayırlı işte olumsuz tavır alan malum cephenin elebaşları başta Ana muhalefet ve yavru muhalefet partileri olmak üzere İşçi partisi,”Ergenekon” terör Örgütü, belli medya kesimi ve çıkarları, örgütün dağılmasıyla ters orantılı olan PKK içindeki çizgi dışı bazı gruplardır. Görüldüğü gibi bildik koro yine iş başında ve kendilerine yakışan görevi eksiksiz ifa etmenin çabası içindeler.

ETÖ gibi illegal örgüt ile ulusalcı ve kafatasçı zihniyete sahip İşçi Partisi’nin süreçle ilgili olumsuz tutum almalarını bir yere kadar anlamak kolay da, -çünkü bunlar zaten kaostan, kargaşadan, terörden, kandan beslenmektedirler- Türkiye’nin legal partilerinin aynı koroda yer almalarının izahının pek kolay olmasa gerek. Demek ki, bu partiler de demokrasiden ve halkın iradesinden tamamen umudunu kesmiş ve seçimlerde kendilerine bir ikbal kapısı görmediklerinden kaosa, kargaşaya, teröre bel bağlamış bulunuyorlar. Yoksa kanunsuz ve gayrı meşru yollara sapmanın başka bir izahı olamaz.

Bu işte MHP cephenin en ön safında yer almış ve önceliği kimseye kaptırmaya da pek niyetli görünmüyor. Özellikle Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin bütün gemileri yakmışçasına bir tavır içine girerek savaş tamtamları çalmasını, barış ve kardeşlik hukukunu dinamitleme çabalarını milletimiz hayret ve ibretle izlemektedir. O boğuk sesiyle meydanlarda bağırıp çağırarak adeta yırtınmakta, var gücü ile halkı bu kardeşlik projesine karşı durmaya teşvik etmektedir. Bir miting meydanında halkın “Vur de vuralım, öl de ölelim.” çağrısına, “onun da zamanıgelecek” diyen bir genel başkan düşünülebilir mi? Böyle bir sorumsuzluk örneği olabilir mi Allah aşkına? Bu, resmen halkı isyana teşviktir ve Anayasal suç kapsamına girmektedir.

Ülkemize dışarıdan gelen biri Bahçeli’nin konuşmalarını dinlese, Türkiye’nin düşmana peşkeş çekildiğini, ülkenin satış pazarlığının yapıldığı zehabına kapılacak. Barış süreci Bahçeli’nin tamamen dengesini bozmuş, ne yaptığını, ne söylediğini bilemeyecek kadar kontrolünü kaybetmiştir. Önüne çıkan herkese, her şeye saldırmakta ve yapılan her olumlu işe önyargılı bir yaklaşımla karşı çıkmaktadır.

Bu çerçevede, bu gözü kara saldırılarda akil insanlar heyeti de nasipsiz kalmayıp, payına düşeni aldılar. MHP Genel Başkanı onlar için,”Aklı karışık 63 insan” diyerek peşinen mahkûm etmiş bulunuyor. Oysa bu insanların bu işte bir çıkarı olmadığı gibi, risklerine rağmen, sırf ülkede barış ortamının tesis edilmesine ve akan kanın durmasına katkıları olsun diye, tamamen iyi niyetle bu işe soyunmuşlardır. Heyettekilerin hepsi bilim, sanat ve siyaset dünyasının seçkin insanları olup, Sayın Bahçeli’nin bunlara söz söyleyecek ne kapasitesi ne birikimi ne de kalibresi vardır. Durum bu merkezde iken, adı geçen Parti Genel Başkanı bu barışelçilerine bile saldırma densizliğinde bulunabilmektedir.

Yazının devamında buluşmak dileği ile…

Oyu Puanı: 14 - Ortalama: 4.43

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 5 (0 Kayıtlı Üye 5 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri