Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıFahrettin ÇELİKGAP OSCARI KÜLTÜRLERİN KAYNAŞMASIDIR [ Arama ]

GAP OSCARI KÜLTÜRLERİN KAYNAŞMASIDIR
Başlık GAP OSCARI KÜLTÜRLERİN KAYNAŞMASIDIR
Tarih 19.04.2013
Gönderen Editör

Fahrettin ÇELİK

 

GAP OSCARI KÜLTÜRLERİN KAYNAŞMASIDIR

 

Genel Merkezi Adıyaman’da bulunan, ulusal, hatta çalışma ve faaliyetleri ile uluslararası bir cemiyet hüviyeti kazanan GAP Gazeteciler Birliğinin geleneksel olarak düzenlediği ve bu yıl onuncusu yapılacak olan “Yılın En Başarılısı Gap Oscarı” ödül töreni ile ülke gündeminin merkezine oturmuş durumda.

 

Ödül alacaklar listesine baktığımızda programın boyutu, önemi ve ülkeye sağladığı kazanımı görmemiz mümkün…

 

Bu yıl Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu, Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Bitlis ili Adilcevaz Kaymakamı Ahmet Dilsiz, Usta Şair Cemal Safi, Spor camiasının sevilen ismi Elazığspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural gibi isimlere ödül verilecek.

 

Gap Bölgesi, ulusal ve değişik ülkelerden gazeteci, yazar, program yapımcı ve sunucuları ile sanat dünyasından önemli kişiler ödül alacaklar.

 

Bunların dışında yurt içinden ve yurt dışından alanlarında zirveye ulaşmış isimler hak ettikleri ödüllerini alacaklar.

 

Bunların yanında bugün Adıyaman birçok ülkenin elçilik temsilcileri ve büyükelçilerini, Tayvan, Bosna-Hersek, Polonya, Gürcistan, Irak, KKTC ve Azerbaycan’dan misafirlerini ağırlayacak.

 

Huzur ve güvenlik açısından Türkiye’nin sayılı kentlerinden biri olan Adıyaman’da, bu kadar farklı kültürlerin buluşmasını, ülkemizde başlayan bir iç barış ve global abilik çabaları gündemdeyken manidar buluyorum.

 

Daha iki gün öncesinde Samsat ilçesinde bulunan ve Türkiye’de kabri kesin delillerle sabit iki sahabeden biri olan Sahabe Safvan b. Muattal kabrindeki buluşma, orada bir araya gelen her inanç ve düşünceden zatın verdikleri birlik ve beraberlik mesajlarını da göz önüne aldığımızda, Adıyaman’ı bir inanç ve kültür merkezi olmanın yanında, barış ve huzurun hakim olduğu örnek bir kent olarak adından söz ettirecektir.

 

Bu tür etkinliklerle, ülkemizin güneyi, kuzeyi, doğusu veya batısından, dünyanın farklı ülkelerinin farklı dil, ırk, mezhep, düşünce, inanç, renk veya milletlerinden onlarca değerli insanın bir araya gelmesi, kaynaşması, ilimizin ve bölgemizin tarihi ve turistik zenginliklerini görmeleri bu yöreye olan ön yargılarını silecek ve bakış açılarını değiştirecektir.

 

Bu etkinlikler sadece kültürel katkılar sunmayacak, bununla birlikte bölgenin ekonomik kalkınmasına da vesile olacaktır. Programa katılacak yurt içinden ve yurt dışından çeşitli meslek grupları temsilcileri ve işadamları belki de çeşitli iş bağlantıları yapabileceklerdir.

 

Olaya hangi pencereden bakarsak bakalım, Gap Oscarları ödül töreninin Adıyaman ve bölgemiz için hatta ülkemiz için bir şans ve fırsat olduğu aşikardır.

 

Bu nedenle mensubu bulunduğun Gap Gazeteciler Birliği’nin yönetim kadrosu ve Sayın Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz ile diğer organ ve üyelerine teşekkür etmek istiyorum.

 

Gap Oscarları ödül töreninin, Adıyaman ve bölgemize hayırlı uğurlu olması dileğiyle, dünya barışına katkı sunmasını temenni ediyorum.

 

Selam ve dua ile…

 

 

Fahrettin Çelik

samsattema@hotmail.com

www.samsathaber.com

 

Oyu Puanı: 3 - Ortalama: 3.67

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 24 (0 Kayıtlı Üye 24 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri