Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıİRFAN KARATAŞSEÇMENLE SOHBET [ Arama ]

SEÇMENLE SOHBET
Başlık SEÇMENLE SOHBET
Tarih 18.04.2013
Gönderen Editör

SEÇMENLE SOHBET

Kum saatini ters çevirdik ve kumlar aşağıya doğru hızla ilerlemeye başladı bile,ben bu yazımda sizlerle sohbet edip sanki karşılıklı konuşuyormuşuz gibi farklı bir yazı yazacağım tıpkı ünlü filozof ve bilge olan SOCRATES’in öğrencisi,arkadaşı olan PLATON’la yaptığı sohbet gibi,haşa ne kendimi SOCRATES nede PLATON olarak görüyorum sadece okuduğum bir kitapta beni etkilediği için o sohbeti sizinle paylaşıp yazımla pekiştirmek istedim hepsi bu.SOCRATES sorar ‘’Söyle bakalım PLATON bir çoban neden koyunlarını otlatır? Neden onları en güzel en verimli yeşil otlaklara götürür? Koyunları sevdiği için mi yoksa onlardan süt,et,daha kaliteli post vb gibi ürünlerden daha iyi yararlansın diye mi’’? PLATON bu soru karşısında durur ve istenilen cevabı vermekte zorlanır,SOCRATES konuyu anlatmaya başlar, ‘’Bak şimdi öncelikle çoban merhametlidir çünkü koyunları nereye götürse orda otlanırlar yani burası iyi burada yeşil gür ot yok deme şansları yoktur dolayısıyla onların seçme yada tercih etme gibi duyguları yok burdan’da şu anlaşılıyor ki en önce onları seviyor çünkü sorumluluk kendisinde ikinci husus’ta onlardan daha iyi faydalanmak adına.

Şimdi soracaksınız bu anekdotu neden anlattım hayır asla kimseyi koyun birilerinide çoban yapmaya niyetim yok fakat yönetici neden yönetime aday olur? Sorusunu irdelemek istiyorum Bazılarına göre Kariyer kimilerine göre hizmet, bazıları benden başkası yapamaz hırsı,kimi ön plana çıkmak istediğinden yani her birinin bir nedeni var,fakat anlamadığım mesela bakıyorsunuz aday olan kişi maddi anlamda son derece durumu iyi ve alacağı maaşı hesapladığımızda bu 5 yıllık süre zarfında seçimler için ve seçilebilmek adına harcadığı para alacağı maaşın en az on misli bunun nedeni acaba hangisi,hizmet etme aşkı mı yoksa harcadığımı kendi yandaşlarıma rant sağlayarak daha fazla kazanma hırsı mı? Bunun bir nedeni olmalı. Asr-ı saadet dönemine bakıyoruz Hz.Ebubekir halife olduktan sonra evinde yemek yedikten sonra eşi yemek sonrası ona bir parça helva getirir, Ebu Bekir sorar ‘’Bu helva nerden geldi’’ eşi ‘’Efendim maaşınızdan artan parayla aldım’’ der.Ebu Bekir helvayı yemez ve yarın sabah şurasını toplar ‘’Bana ne kadar maaş veriyorsunuz’’ diye sorar şura miktarını söylediğinde Ebubekir ‘’Maaşım bana fazla gelmeye başladı evime helva girer oldu biraz eksiltin’’talimatını verir ve maaşı bir miktar indirilir.

Aday olacak insanlarımızın Ebubekir gibi sadık ve BEYTÜLMALA olan hasasiyetini göstermesini isterim zira unutmayalım ‘’O GÜN’’ (mahşer günü) ne verecek bir maaşımız olacak, nede malımız mülkümüz, sadece ve sadece Allah rızasını ve bizi seçenlerin hayır duasını almamız bize helvadan’da,paradan’da,maldan’da daha hayırlı olacağını hatırlatmak istiyorum.Sürç-i lisan ettiysem af’fola diyor hepinize en kalbi saygılarımı sunuyorum,Allah yar ve yardımcımız olsun.

İrfan KARATAŞ

Oyu Puanı: 1 - Ortalama: 5

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 9 (0 Kayıtlı Üye 9 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri