Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıGökhan BAYRAMSİYASET ARENASINDA ADIYAMANLILAR... [ Arama ]

SİYASET ARENASINDA ADIYAMANLILAR...
Başlık SİYASET ARENASINDA ADIYAMANLILAR...
Tarih 08.04.2013
Gönderen Editör

SİYASET ARENASINDA ADIYAMANLILAR...

Adıyaman artık çok şanslı bir döneme girmiştir. Her gün bir vekilimiz artık gündemi belirler oldu. Bir yandan da siyasi güçlerle iyi işler yapılırken bir yandan da sinema , sanat noktasında  bir yandan resim bir yandan da gazetecilerimiz boy göstermeye başladı.

Dengir Mir Mehmet Fırat ; Türkiye’nin 11 yıldır iktidarında olan Ak Partinin kurucularından olan Fırat , aynı zamanda çözüm sürecine en büyük katkıyı vermiştir.

Ahmet Aydın ; Şu ana kadar mecliste en büyük göreve getirilmiş olan Aydın ; aynı zamanda Başbakan’ın Prensleri arasında adı geçmektedir. Göreve geldiği günden bu yana Adıyaman için çırpınan gayret eden aynı zamanda muasır medeniyetler topluluğu haline getirmek için sosyal olarakta çalışan Aydın ; TBMM çatısı altında da en çok sevilen vekiller arasındadır.

Mehmet Metiner ; Medya Dünyasının meclis yüzü oldu.  Her vatandaş kendi ilinin vekilini tanırken Metiner ; artık tüm Türkiye tarafından tanındı. muhteşem birikimi ile söylemleri değer addeden Metiner’i , her gün en az bir TV veya radyo veya Gazetede haber olarak görmek alışılageldi. Bir yandan da Adıyaman’ın sorunları ile ilgilenen Metiner , kimsenin karşı koyamayacağı birikimi ile Adıyaman için bir değerdir.

Sırrı Süreyya Önder ; Önce sinema dünyasının tanınmış ismi oldu. Sonrasında Meclisin en renkli siması haline geldi.  Nevruz bayramında 30 yıllık savaşın bitmesini öngören  Öcalan’ın mesajını okumakta Önder’in addedildi. Artık tarih Önder’i unutamaz. Tüm vekillerin ilgi odağı olan Önder , İstanbul milletvekili olmasına rağmen Adıyaman içinde hizmet etmesi hasebiyle Adıyaman için bir değerdir.

Murtaza Yetiş ; 2011 yılında Vekil olan Yetiş , yılın sonuna doğru Engelliler koordinasyon merkezi Başkanlığına getirildi. 2012 yılında başlayan Engelliler ile ilgili Türkiye gündemine bomba gibi düşen çalışmalar yaptı. Proje denince akla gelen ilk vekil olma yolunda hızla ilerlemektedir.

Mehmet Erdoğan ; Tarım Bakanlığı komisyonu Başkan vekilliği görevi ile hem seçim bölgesi Besniye hem de Adıyaman’a büyük katkılar sunan Erdoğan ; aynı zamanda naif kişiliği ile adından sıkça söz ettirmektedir.

Salih Fırat ; Ana muhalefet partisi vekili iken etnik kimlik tartışmalarında dik duruş sergileyerek adından sıkça sözettiren Fırat , çözüm sürecine katkı sağlamak amacı ile Ak Partiye geçerek ikinci bir duruş sergilemiştir.

Salih Fırat’ın geçişi olduğu gün ben de programa iştirak ettim. Grup toplantısında Grup Başkan vekili olarak grubu yöneten değerli kadim dostum Ahmet Aydın’ın başkanvekili olarak kürsüde oturuşu beni bir hayli duygulandırdı. Akabinde Adıyaman’dan gelen Belediye Başkanları  , İl , ilçe teşkilatı yöneticileri ile birlikte bir Adıyaman sevdasının gövde gösterisi olmuş oldu. Başbakan’a ithafen Adıyaman sizinle gurur duyuyor tezahüratlarına karşılık Başbakan’ın da Ben de Adıyaman’la gurur duyuyorum söylemi bu yazımı doğrular mahiyetteydi.

Birlik beraberliğin pekiştiği bu günlerin aynı duygu ve düşünce ile devam etmesini temenni ediyorum. Başbakanımız ile beraber çektiğimiz tebessümlerle dolu fotoğrafın hiç bozulmaması ümidi ile ...

Mehmet Şükrü Erdinç ; Adana milletvekilimiz olan Erdinç ; aynı zamanda Adıyamanlı olması hasebi ile Adıyamanlı bir vekil edası ile çalışıyor olması ;Adıyaman için bir değerdir.

Mahmut Göksu ; Parti denince akla Teşkilat gelir . İktidar partisinin teşkilatlanması ise Sayın Göksu’ya emanet , bu sayın Göksu’nun ne kadar mahir olduğunun bir göstergesi olmakla beraber , Halen bir Adıyaman Vekili gibi çalışan Göksu Adıyaman için büyük bir değerdir.

Abdurahman Çelik ;  Telif hakları Genel müdürlüğü görevinde iken büyük bir sorun teşkil eden telif hakları noktasında büyük hizmetleri olan Çelik ; son olarak Müsteşar olarak adının geçmesi Adıyaman için büyük bir değer olacaktır.

Nevzat Bayhan ; Br çok ülkenin nüfusundan daha çok nüfusa sahip olan İstanbul’da Kültür Bayhan’dan sorulurdu . Şimdi ise Darulacezeyi yaşanacak hale getirmesi ile adından sözettiren Bayhan aynı zamanda şiir ve yazı çalışmalarıylada gündemdedir. Bayhan Adıyamanlılar vakfını kurarak büyük bir hizmetin startını da vermiştir.

Tevfik Göksu ; Metropol İstanbul’da 800 bin nüfuslu Esenler Belediyesinin başkanı olan Göksu ; En sosyal belediye , En iyi belediye başkanı ödülleri başta olmak üzere kısa dönemde edindiği belediyecilik bilgisini aynı zamanda diğer belediyelerle paylaşacak kadar bilge olmuştur.

Remzi Taşkıran ; Resim denince akla gelen Picasso varsa Türkiye’dede Sayın Taşkıran var , Bir çok sanat dalında başarısı olan Taşkıran iyi ressam olması ile gönüllere taht kurmuştur. BM ‘de tablosu olan tek Türk ressam olma özelliği Adıyaman için değerdir.

Ali Avcı ; Türkiye’nin en genç yapımcısı ödülü ile adını duyduğumuz Avcı , Sayın Cumhurbaşkanı Gül ve Bakanımız Çağlayan ile Dünyada ilk defa Bolywood ile sözleşme imzalaması ve Hint tursitlerinin artışı ile Çağlayan’ın gözbebeği olmuştur. Şu anda da Adıyaman’ı tanıtacak bir film için kolları sıvaması Adıyaman için bir değerdir.

Daha adını sayamadığımız o kadar değerimiz var iken , Adıyaman’ın şahlanışa kalkması pek yakındır. Şahlanan Adıyaman adı gibi Yaman olmakla bebaber birliktelik ve sosyal uzlaşı merkezi olacaktır.

Barış arefesinde olduğumuz bu günlerde , tüm hayırların ülkemize bahşedilmesini temenni eder , Adıyamanımıza katkısı olan tüm Siyaset ve sanat erbablarını tebrik ederim.

Mesele Adıyaman ise gerisi teferruattır.

Bir olalım birlik olalım Gür olalım....

gokhanbayram02@hotmail.com

 

 

Oyu Puanı: 1 - Ortalama: 5

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 8 (0 Kayıtlı Üye 8 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri