Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıİRFAN KARATAŞŞİMDİ NE OLACAK? [ Arama ]

ŞİMDİ NE OLACAK?
Başlık ŞİMDİ NE OLACAK?
Tarih 27.03.2013
Gönderen Editör

ŞİMDİ NE OLACAK?

ABD Başkanı Barack Obama'nın bizzat devreye girmesiyle Türkiye ile İsrail arasındaki Mavi Marmara krizi çözüldü. İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu telefonda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, İsrail'in "özür dilediğini" söyledi, Erdoğan da "Türk halkı adına bu özrü kabul ettiğini" bildirdi. Peki şimdi ne olacak? 2. katip seviyesine indirilen Türkiye ile İsrail arasındaki diplomat ilişkiler, tekrar Büyükelçilik seviyesine çıkarılacak mı?

 

İsrail'in özrünün ardından ilk adım, Türk ve İsrail heyetlerinin Mavi Marmara saldırısında ölenlerin ailelerine ve yaralananlara verilecek tazminatın belirlemesi olacak. Türkiye, Mavi Marmara krizinin aşılması için İsrail'e koyduğu "Gazze ambargosunun kaldırılması" şartını da yakından takip edecek.

Peki bundan sonraki süreçte neler olacak?İsrail hükümeti özür dileme sürecini Barack Obamanın ziyaretine denk getirmesi pekhala bir tesadüf değil aynı zamanda ABD devlet başkanının seçimlerden hemen sonra İsral’i ziyaret etmeside bence tesadüf değildi,zira hatırlayalım İsrail, ABD devlet başkanı seçimlerinde yönünü Obamaya çevirmemiş adeta onun kazanmaması için taraf olduğunu nerdeyse bilmeyen yoktur.Burda yani bu süreçte kanaatimce bir sürü soru işareti var ve bunların cevabını aramak gerek diye düşünüyorum,gerçekten Türkiye artık bölgede küçümsenmeyecek bir güç mü oldu yoksa Obama’nın ‘’Özür dile yoksa sürekli büyüyen ve güçlenen Türkiye karşısında artık bende bir şey yapamam’’ mı dendi tabiki bunları bilmiyoruz fakat İsrail devleti asla güvenilecek bir devlet değil,dolayısıyla bundan sonraki adımlar çok önemli. İsrail'le normalleşme sürecinde ilk test ise Nisan ayında yaşanacak. Başta ABD ve Fransa gibi ülkelerdekiler olmak üzere İsrail'e çok bağlı olan Yahudi lobisi, Mavi Marmara gerginliği nedeniyle Türkiye'ye yıllarca verdiği desteği çekmişti. Şimdi yine İsrail hükümetinin telkinleri ile, güçlü Yahudi lobisinin üçüncü ülkelerde Türk çıkarlarına destek verip vermeyeceği en büyük merak konusu. Bu destek için ilk testin de Ermeni soykırım iddialarının her yıl en üst seviyede gündeme geldiği Nisan ayında gerçekleşmesi bekleniyor.Bakalım tavır ne olacak destek verilecek mi? İsrailli, kamu ya da özel şirketler, Mavi Marmara olayından bu yana Türkiye'deki devlet ihalelerine dahil edilmiyorlardı. Bu kısıtlama kaldırılacak mı? Bunları önümüzdeki süreçte hep birlikte göreceğiz,fakat şunu iyi irdelemeli Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir Devlettir ve bu Devletin başında güçlü,istikrarlı,dik duran ve sabretmesini bilen bir lideri var,ben inanıyorum ki Pkk ile barış süreci ılımlı,iyimser devam etmesi halinde Türkiye’nin bölgedeki gücünü katmerleştirecek ve önümüzdeki yıllarda SÜPER DEVLETLER listesindeki yerini alacak bize düşen sadece gelişen gelişmeleri iyi takip etmek,güzel düşünmek ve Türkiyenin muassır medeniyetler seviyesine çıkması için gerek bireysel,gerek sivil toplum kuruluşları ve toplumsal bilinçle bu olumlu gelişmelere destek vermek bu trendin bozulmaması için hem önümüzdeki yerel seçimlerde sonraki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ve ardından gelecek genel seçimlerde mührü vurmadan bir kez daha sağlık’lı düşünmek, çünkü bu gelecek hepimizin,Saygılarımla…

Oyu Puanı: 3 - Ortalama: 5

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 8 (0 Kayıtlı Üye 8 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri