Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıİRFAN KARATAŞO'NUN RIZASINA NAİL OLMAK [ Arama ]

O'NUN RIZASINA NAİL OLMAK
Başlık O'NUN RIZASINA NAİL OLMAK
Tarih 02.01.2013
Gönderen Editör

O'NUN RIZASINA NAİL OLMAK


Siyasette herkesin kullandığı ve popülerliliğini yitirmiş bir deyim vardır.HALKA HİZMET HAK’A HİZMETTİR’’ sözü bu sözü genelde adaylar seçim çalışmalarında resimlerinin altlarına vururlar ve böylesi aslında çok önemli ve yapılmadığında HAK’kı bile kendi hedeflerine gitmek için kullanan siyasetçi örneklerini bu halk çok gördü.

Peki bu sözün aslında tam anlamı nedir?Nasıl olmalıdır biraz bu konuda yoğunlaşmak istedim ( bu sloganı yazıpta hiçte öyle olmadıklarınıgördüğüm kişilerin çokluğu bana yazdırıyor )Evet HALKA HİZMET YANİ İNSAN’A HİZMET nasıl yaratana hizmet oluyor bir bakalım.

Buyurun, kudsi hadis:
"Allah dedi ki:
- Ey insan hasta oldum, ziyaretime gelmedin.
İnsan sordu:
- Ey Rabbim sen âlemlerin Rabbisin... Seni nasıl ziyaret edeyim?
Allah buyurdu:
- Bilmiyor musun? Falan kulum hasta oldu; ama sen onu ziyaret etmedin; eğer onu ziyaret etseydin; Beni yanında bulacaktın.
Allah dedi ki:
- Ey insan. Açtım, doyurulmamı istedim; beni doyurmadın.
İnsan sordu:
- Ey Rabbim ben seni nasıl doyururum? Sen alemlerin Rabbisin.
Allah buyurdu:
- Falan kulum senden yemek istedi; sen yedirmedin... Bilemedin mi? Ona yedirseydin beni yanında bulacaktın.
Allah buyurdu:
- Ey insan su istedim; vermedin.
İnsan sordu:
- Ey Rabbim sana nasıl su vereyim? Sen alemlerin Rabbisin.
Allah buyurdu:
- Falan kulum senden su istedi; vermedin. Ona su verseydin; Beni yanında bulacaktın... Bunu da mı anlayamadın?"

Evet, bu kutsi hadiste Sevgili Peygamberimiz, Allah'ın vahyettiğini kendi sözleriyle bize anlatmıştır. Bu kutsi hadiste de görüldüğü gibi, hasta, aç, susuz insanın gönlünü almak ve insanlara hizmet etmek "Allah'a yakın olmanın en kestirme yoludur".

Şimdi düşünüyorumda hakikatten seçilmiş ve makam,mevki sahibi kaç kişi odasdından girip Başkanım,Vekilim,Müdürüm her neyse ben açım yada eve ekmek götürmem lazım yada başka bir yardım talebinde bulunduğunda o kişi ne kadar duyarlı,bana sorarsanız duyarsız çünkü bu gariban bu muhtaç o makama gidemiyor ki,görüşemiyor ki ee tabi makamdaki adam duyarsız kalacaktır,bırakın yardımı kendisine bile ulaşmaktan muzdariptir gariban.Dolayısıyla Allah rızasını gözetmek gerekirse o kapıdan içeriye giren her kim olursa olsun karşılanma şekli içerdeki para babası,ağa,paşa,şeyh,zengin,veya vekil nasıl karşılanıp alındıysa odaya aynı hürmet ve güleryüzle karşılanmalıki Yaradanın rızası alınsın,çünkü o saydığımız değerlere sahip olanlarda bu gariban gibi insan.Rabbim bu duygularla hizmet edenlerden eylesin,BİR BAŞKA KONU;Bu gün yetki ve makam sahipleri unutmayın herkes kendine göre bir değerdir,senin adamın benim adamım diye diye ne hallere geldik bir müdür bir memur bir bürokrat başarılıysa işini yapıyorsa sırf makamdan güç alarak onu şuraya sür bunu şuraya getir'lerle olmaz, yahu asl olan hizmetse (tabi buysa amaç) başarılı olanı tutmalı,korumalı ve bu sayıyı çoğaltmalı ehil olmayanları sırf bizim adamımız diye o başarılı kişinin yerine vermek başta yaratana haksızlıktır sonrada halka ee madem halka hizmet YARADAN'a hizmettir,onun ne torpile ne akrabaya ihtiyacı yoktur,o herşey'e kadirdir.Selam ve Dualarda buluşmak dileğiyle.Saygılarımla

Oyu Puanı: 4 - Ortalama: 5

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 1 (0 Kayıtlı Üye 1 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri