Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıİRFAN KARATAŞASLA PES ETMEMELİ [ Arama ]

ASLA PES ETMEMELİ
Başlık ASLA PES ETMEMELİ
Tarih 24.14.2012
Gönderen Editör

 

ASLA PES ETMEMELİ

          Ne olursa olsun sorumluluğu üstlenin…

          Bir şeyi hayata geçirebilmek için onu iyi  anlamış olmak gerekir.Bu hayata geçireceğiniz konu her ne olursa olsun yaptığınız tüm çalışmalarda sonuç sizi istediğiniz kanıya vardırıyor'sa gerisi tefaruattır.Özellikle küçük ilçelerde yerel yönetimlerde en çok gözlemlenen sıkıntılardan biri’de şudur illa birilerinin gölgesi üzerinizde olacak siyaset üstü odaklardır bunlar aslında öyle değil ama siz onları oraya koymuşsunuzdur.Herhangi bir projenin hayata geçirilmesi öncesi ilgili başkan konuyu işin uzmanlarıyla,bilge insanlarıyla tartışır getirisini ve götürüsü araştırır gerekiyorsa risk alır ve inandığı şey bu şura tarafından detayıyla ele alındıktan sonra gereğini yapar,pes etmek mi hayır bu olmamalı özellikle dedim ya küçük ilçelerde şu ne der,felan ne tepki verir endişesi yapılacak olan yatırımlardan bile öncedir,işte bundandır ya bir türlü istenilen kişiyi o koltuğa oturtamamamız,Bu günlerde  gündemi meşgul eden bir konuda KUVVETLER AYRILIĞI meselesi,seçilmiş bir başkan başlıca bir kuvvet’tir çünkü halk ona  güvenmiş,teveccüh göstermiş ve mazbatasını eline vermiştir,madem hal böyle o koltuk sadece oraya oturmaya hak kazananın hakimiyetin’dedir ve öylede olmalı.

 

      Bir işi yaparken pes etmemeli önüne her türlü engel çıkacaktır,birilerini rahatsız edecektir ama asla pes etmemeli zira işin sonunda halkın hayır duasına almak gibi büyük bir  hazine var,hazine diyorum çünkü o dualardır ki paranın yapamadığını yapmaya muktedirdir.Bir örnek vermek istiyorum azim ve başarının sırrı diye bir kitapta okumuştum sanırım şöyleydi hatırladığım kadarıyla.

       Bu kişi, 21 yaşında işinde başarısız olmuş, 26 yaşında eşini kaybetmiş, 34 yaşında kongre seçimlerini kaybettikten sonra 45 yaşında tekrar kongre seçimlerini kaybetmiş, bu kadarla da kalmayıp, 47 yaşında başkan yardımcısı seçimlerini kazanamamış ve 45 yaşında senato seçimlerinde de başarılı olamamış. Ama en sonunda 52 yaşında A. B. D. Başkanı seçilmiş. Herhangi biri olarak nitelendirdiğimiz bu kişi ABD Başkanı Abraham Lincoln’dür. O, bu olayları başarısızlık olarak değerlendirseydi sizce başarılı olabilir miydi?

 

      Velhasıl  olay şudur,güvendiğiniz bir ekip dürüst,çalışkan ve gerçekten hizmet aşkı daha külelenmemiş, halen kor olan uzman kişiler,istişare,sevgi,saygı ve HAK bu kriterlere sahip olan kişi başkan,başkan adayı her neyse  mutlak başarıya ulaşmaması söz konusu bile değildir.Dolayısıyla siyaseten,siyasetin başka departmanında olan (Vekil,ilçe başkanı,il sorumlusu) gibi kişilerce ters düşse bile (ki düşmesi’ni kimse istemez) kendi bildiği,inandığı doğrudan taviz vermemeli çünkü kuvvet dediğimiz kavramın bir köşesinide kendisi oluşturmuş durumda bunu unutanlara hatırlatma gereğini duydum.Yeter’ki yapılacak işin halkın rahatlığını,sağlığını,refahını,huzurunu yerine getirecek konular olsun,çünkü yukarıda saydığımız tüm makamlar halk karşısında ÜST değil AST konumundadır.Arkasına halkın güveni'ni ve desteğini  almış kişi’de bu kuvvetler kavramının en güçlü halkasını oluşturur.Selam,Dua ve Saygılarımla.     

İrfankaratas02@hotmail.com

 

Oyu Puanı: 1 - Ortalama: 5

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 4 (0 Kayıtlı Üye 4 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri