Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıFahrettin ÇELİKİSTANBUL İZLENİMLERİ - 4 “İstanbul'daki Adıyamanlı Siyasetçiler” [ Arama ]

İSTANBUL İZLENİMLERİ - 4 “İstanbul'daki Adıyamanlı Siyasetçiler”
Başlık İSTANBUL İZLENİMLERİ - 4 “İstanbul'daki Adıyamanlı Siyasetçiler”
Tarih 15.11.2012
Gönderen Editör

Fahrettin ÇELİK

 

İSTANBUL İZLENİMLERİ - 4

“İSTANBUL’DAKİ ADIYAMANLI SİYASETÇİLER”

 

          İstanbul gezisinin son gününü Hacı Orhan kardeşime ayırmıştım.

 

          Sayın İrfan Karataş ile birlikte Bahçelievler ilçesini gezdik. O gün meclis toplantıları olmasına karşın sevgili hemşerimiz gününü bize ayırdı.

 

          Bahçelievler’de yapılan bazı çalışmaları bizlere gösterdi. Özellikle yollar, kaldırım çalışmaları, kavşaklar, spor tesisleri ve eğitim çalışmalarını görünce içim içime sığmadı. İstanbul’da yapılan çalışmalarda Adıyamanlıların emeğinin olması beni gururlandırdı.

 

          İrfan Bey’in, Belediye Meclis Üyeliğinin ötesinde etkili bir siyasetçi olduğunu memnuniyetle gördüm. Kendisini ve ekibini yürekten tebrik ediyorum.

 

          Ve… Günümü ayırdığım Avukat Hacı Orhan beyefendi ile bir araya geldik.

 

          Sayın Orhan ile ayrı bir hukukumuzun olduğunu belirtmek istiyorum. Kendisi benim gibi Samsat ilçesinden.

 

          Hacı Orhan, 1982 Adıyaman İli Samsat İlçesi doğumlu. İlk, orta ve lise eğitimini Samsat’ta tamamladı. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.

 

Türkiye’nin en genç Belediye Başkan Yardımcılığı ve Kent Konseyi Başkanlığı ile ülkenin gündemine girdi.

 

          Hemşerimiz, Sultangazi Ak Parti Kurucu Yönetim Kurulu üyeliği görevinde bulundu. Daha sonra 29 Mart 2009 seçimlerinde Sultangazi Belediyesi meclis üyesi olarak kurucu mecliste görev aldı. Yine Sultangazi Belediyesinde Belediye Başkan Yardımcılığı görevine getirildi ve halen görevine devam etmektedir. Aynı zamanda Sultangazi Belediyesi Encümen Başkanlığı görevini yürütmektedir.

 

          Orhan, ülkemiz, İstanbul ve Adıyaman için gelecek vaat eden bir siyasetçi. Geldiği noktayı yeterli girmeyen, ileriyi hedefleyen bir siyasetçi.

 

          Ak Parti Siyaset Akademi’si, Aydın Üniversitesi Liderlik Okulu, Bahçeşehir Üniversitesi Hayat Boyu Öğrenme, Türkiye Belediyeler Birliği Hukukçular Çalıştayı gibi kişisel gelişim programlarına katıldı.

 

Yoğun temposuna rağmen, Adıyaman Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu üyeliği, Adıyaman İli ve İlçeleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Denetleme Kurulu Başkanlığı, Gaziosmanpaşa Adıyamanlılar Derneği Kurucu Yönetim Kurulu üyeliği, Adıyamanlılar Vakfı Hukuk Komisyonu üyeliği, Gaziosmanpaşa Bölge Hukukçular Derneği kuruculuğu vb. sivil toplum kuruluşlarında gönüllü görevlerde bulundu.

 

Bütün hepsinin de ötesinde sempatik, iyiliksever, azimli bir kişiliğe sahip olması en güzel tarafı. Modern yaşantısı ile göz doldururken örf ve ananelerine bağlı, kültüründen taviz vermemesi bir başka harika tarafı.

 

Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yaptığı Sultangazi ilçesi yaklaşık 500 bin nüfuslu bir ilçe ve bu ilçede 17 bin Adıyamanlı seçmen var. Öyle ki bu ilçede onlarca Adıyaman kökenli dernek veya vakıf bulunuyor.

 

Bu potansiyele sahipken, daha iyi bir yerde durulabilir mi? İstanbul’da Adıyaman’ın 60-70 civarında Vakıf ve Derneği var. 100 bini aşkın bir Adıyamanlı oy potansiyeli var.

 

Elimizi şakağımıza koyup düşünmemiz gerekiyor; 100 bin oyumuz varda niçin İstanbul’dan Adıyamanlı milletvekilimiz yok? İstanbul’un önemli isimlerinden Nevzat Bayhan, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ve genç yaşta siyasette kendinden söz ettiren değerli hukukçu Hacı Orhan’ın daha iyi değerlendirilmesi gerekiyor.

 

Ak Parti genel merkezinin Hacı Orhan’ı fark etmesi gerekiyor. Bu farkındalığın yaratılması için de özellikle İstanbul’da yaşayan Adıyamanlıların güç birliği yapması, Hacı Orhan gibi genç bir siyasetçinin elinin güçlenmesi için çaba sarf etmeleri gerekiyor.

 

Ben Hacı Orhan’ı mecliste göreceğime veya İstanbul’da bir ilçe belediye başkanı olarak göreceğime inanıyorum.

 

Yeter ki, Adıyamanlı kardeşlerin bu kararlılıkta olsunlar…

 

Selam ve dua ile…

 

 

Fahrettin Çelik

www.samsathaber.com

samsattema@hotmail.com

 

 

Oyu Puanı: 5 - Ortalama: 5

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 20 (0 Kayıtlı Üye 20 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri