Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıMehmet ÇİLSavaş Kapıda Gözüküyor [ Arama ]

Savaş Kapıda Gözüküyor
Başlık Savaş Kapıda Gözüküyor
Tarih 12.10.2012
Gönderen Editör

 

Tarafsız Yorum

Mehmet Çil

m.cil02@hotmail.com

 

Savaş Kapıda Gözüküyor.

 

En son ortalığı karıştırmak isteyen dış güçler ve Suriye ordusuna bağlı Esad güçleri ardı arkası kesilmeyen, Türkiye sınırına yakın Akçakale ilçesine saldırılar düzenliyorlar.

Sınıra yakın yerleşim birimlerinden tam bir göç hareketliliği yaşanıyor.

Sınıra yakın bölgelerde eğitime ara verildi, akça kale ve birkaç ilçe daha Suriye tarafından gelen havan topları nedeniyle hayalet haline geldi.

Türk Silahlı Kuvvetleri ‘nin yabancı ülkelere gönderilmesi ve görevlendirilmesi konusunda hükümete 1 yıl süreyle yetki verilmesini öngören Başbakanlık Tezkeresi’nin TBMM’de kabul edilmesi ve Akçakale’de meydana gelen olayın ardından Diyarbakır ‘da bulunan 2′inci Hava Kuvvet Komutanlığı 8′inci Ana Jet Üssü’nde hareketli günler yaşanıyor.

Dün Irak’ın kuzeyinde bulunan terör örgütü kamplarına yönelik düzenlenen hava harekatından sonra bugün askeri üste yeniden hareketlilik göze çarptı.

Öğlen saatlerinden itibaren çok sayıda F-16 savaş uçağı Diyarbakır’daki askeri üsse iniş yaptı. Öğle saatlerinde başlayan ve saat 16.00′a kadar devam eden uçak inişlerinin sorunsuz bir şekilde tamamlandığı öğrenildi.

Türkiye’nin diğer üslerinden Diyarbakır’a gönderilen savaş uçaklarının sayısının 25 olduğu belirtildi.

Askeri kaynaklar, Suriye’deki gelişmeler ve sınır ötesine düzenlenmesi muhtemel terör operasyonları için Diyarbakır’daki 8′nci Ana Jet Üssü’nün savaş uçaklarıyla takviye edildiğini belirtti.

Takviye olarak gönderilen savaş uçaklarının bölgede yapılması muhtemel bir hava harekatına Diyarbakır 8′inci Ana Jet Üs Komutanlığı’nda konuşlu bulunan Pars ve Atmaca Filoları’nın öncülüğünde katılacağı belirtildi.

Bu arada Diyarbakır’da bulunan Pars ve Atmaca filolarına bağlı F-16 savaş uçakları da gün boyunca pistten kalkarak eğitim uçuşu yaptı.

Türkiye ile Suriye arasında özellikle Akçakale saldırısının ardından zirveye tırmanan gerginlik nedeniyle Silahlı Kuvvetleri'ndeki alarm durumu sürerken Donanmada da büyük hareketlilik göze çarpıyor.

 

Oyu Puanı: 0 - Ortalama:

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 3 (0 Kayıtlı Üye 3 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri