Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıMustafa IŞILDAKBENCİLLİK BÖYLE OLURMUŞ? [ Arama ]

BENCİLLİK BÖYLE OLURMUŞ?
Başlık BENCİLLİK BÖYLE OLURMUŞ?
Tarih 23.05.2012
Gönderen Editör

 

 

BENCİLLİK BÖYLE OLURMUŞ?

Bireysel doğalgaz sisteminin yararları tartışılmaz. Lakin düşünün ki, oturduğunuz üst kattaki dairenin altında ise kimse oturmadığından kombi yanmıyor, dolayısıyla ne üst ve ne de alt daireye ısısı yansımıyor. Bilhassa üst dairedeki kombi 80 derecede de yakılsa tabanın soğuğundan yere basılamıyor… Çünkü peteklerden yayılan sıcak hava aşağı inmez. Alt kat sahibi zengin, ama zengin olduğu kadar da zevkine ve daha çok da kesesine düşkün bencil biri… Keyif bu ya, yıllardır başka ilde ikamet ediyor, memleketi Adıyaman’da aldığı dairede ise 365 günün sadece 2-3 günü keyif çatıyor…

“Hakkın kötüye kullanılmasını kanun himaye etmez” kuralından hareketle apartmandaki diğer daire sahip ve kiracıları, eşine az rastlanır birliktelikle “bencil adam”a ortak imzalı mektup gönderiyorlar. İsterseniz önce mektuptan bazı bölümleri paylaşalım:

Yalnızca doğru düşünmek veya doğru yapmanın yeterli olmayıp düşünülen veya yapılanın da doğru anlatılması gerektiğine inandığımızdan bir dairenizin bulunduğu apartmandaki dairelerin malik ve kiracısı sıfatıyla aramızdaki komşuluk hukukuna dayanarak bu mektubu yazmak durumunda kalmaktayız.

Apartman, merkezi kömürlü kaloriferle ısınmakta iken isteğiniz doğrultusunda bizlerin kişisel gayret ve fedakârlıklarımızın katkısıyla bireysel kombili doğalgaza geçmiş bulunmaktayız.

Şahıs olarak zatı âlinizden bir şikâyetimiz yok. Tek şikâyetimiz bilhassa kışın komşularınızın düşeceği ve düştüğü mağduriyeti göz önüne almadan dairenizi boş bırakarak alt ve üstünüzdeki dairelerin yeterince ısınmamasına, dolayısıyla komşu sağlığının zarar görüp mağduriyetlerine sebebiyet vermenizdir. İşin bir diğer garip tarafı bu olumsuzluğun biteceği tarih belirsiz olduğundan ilelebet devem edeceği gözükmektedir. Alt ve üst komşularınız ayda 400–450 TL doğalgaz sarf bedeli ödediği ve bu yüksek ödemeden şikâyetçi olmadıkları halde yine de soğuktan battaniyeye sarılmak zorunda kalmaktadır.

Peygamberimiz Hz. Muhammed zamanındaki, komşuların neredeyse birbirine mirasçı olabileceği düşüncesinin günümüze kadar geldiği, “Komşusu aç iken tok yatan benden değildir” diyen yüce Peygamberimiz, acaba Suudi Arabistan gibi sıcak bir ülkede değil de Türkiye gibi bir ülkede yaşasa idi buna ilaveten “Komşuları soğukta titrerken kendisi sıcakta kalan benden değildir.” Demez miydi acaba?

Kat Mülkiyeti Kanununa göre belki “Daire benim değil mi? Oturmak kadar oturmamak ta hakkımdır. Bu benim tercihimdir. Ne karışırsınız?” diyebilirsiniz. Peki; yalnızca vicdan, hak ve adaleti gözeten Yüce Allah’ın kanununa göre ne diyebilirsiniz? Bu davranışınız, gerekli duyarlılığı göstermemek suretiyle üstü örtülü olarak kulun ısınma hakkına zarar vermek değil midir?

Sizden öncelikli ricamız; Adıyaman’a gelerek komşumuz olarak dairenizde bizzat oturmanızdır. Yok, eğer gelmek istemiyor iseniz, uygun birine kiraya vermenizdir. Aksi halde belki bu dünyanın kanunlarına göre bir şey yapamayabiliriz, ama inanın, ruhi mahşerde Rabbimizin huzurunda çoluk-çocuğumuzla birlikte iki elimiz yakanızda olacaktır.”

Mektup böyle bitiyor… Belki binlerce bencilin de yaşattığı bu tür soruna yukarıdaki “uhrevi” yaklaşımla bir çözüm bulunur mu bilmiyorum ama dileğimiz; konunun uzmanı Makine Mühendisi Hamit Uyar ve Akmercan Doğalgaz Adıyaman Bölge Müdürü iken istifa ederek doğalgaz iç tesisat firması kuran Oğuzhan Soysal ile değerli hukukçularımızın “dünyevi” çözüm arayıp kamuoyuyla paylaşmaları…

Mustafa Işıldak www.isildakkalem.com

0532-422 95 28 m.isildak02@gmail.com

Oyu Puanı: 1 - Ortalama: 4

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 11 (0 Kayıtlı Üye 11 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri