Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıFahrettin ÇELİKADIYAMAN TİCARET LİSESİ VE BİLAL ERCAN… [ Arama ]

ADIYAMAN TİCARET LİSESİ VE BİLAL ERCAN…
Başlık ADIYAMAN TİCARET LİSESİ VE BİLAL ERCAN…
Tarih 17.05.2012
Gönderen Editör
Fahrettin ÇELİK

 

ADIYAMAN TİCARET LİSESİ VE BİLAL ERCAN…

 

            Biz gazetecilerin en önemli görevi doğru veya yanlış yapılanı kamuoyu ile paylaşmaktır.

 

            Son iki yazımda eleştiri yazınca doğrusu yüreğim burkuldu. Eleştiri yazısı yazmak görevim de olsa bana rahatsızlık veriyor.

 

            Adıyaman Üniversitesinde düzenlenen ve kamuoyunda hiçte tasvip edilmeyen ödül organizasyonundan sonra Adıyaman Ticaret Meslek Lisesi’nin “Gençlik Haftası Etkinlikleri” kapsamındaki izleme fırsatı bulduğum bazı programlar içimi ferahlattı.

 

            Bir haftayı kapsayan etkinliklerin “Bilal Ercan Konseri” kısmına katıldım. Öncesinde Değerli sanatçımız Mehmet Aslan sahne aldı. Mehmet Aslan tanıdığım günden bu güne sesinin kalitesinden hiçbir şey kaybetmeyen, Adıyaman’ın bağrından çıkmış harika bir sanatçı.

 

            Sonrasında ise bir grup müzik öğretmeninin oluşturduğu saz ekibi ve ASU TV. de program yapan, doyurucu sesi ile Mahmut Yıldırım sahne aldı. Mahmut kardeşimin kendine has bir ses tonu var. Özgün ve Halk müziğine yatkın, olgun, terbiyeli ve dinleyenleri coşturan bir özelliği var. Mektepli sesi gerçekten insana haz veriyor.

 

            Daha sonra ilk kez yakından tanıma fırsatı bulduğum Bilal Ercan geldi sahneye. İyi ki de geldi. Kendisi coştu, dinleyenleri coşturdu.

 

            Bir parçayla oynattı, biriyle dans ettirdi, biriyle alıp götürdü uzaklara. Dinleyeni hayallere sevk etti. Bazen Türkçe, bazen Kürtçe söyledi.

 

            Esprileri ile bazen bir komedyenden daha ustaca dinleyicileri güldürdü. Bir sanatçıda olması gereken bütün özelikler var.

 

            Ben Bilal Ercan’ın esas başka bir özelliği ile ilgilendim. Özgeçmişinde Konya/Kulu doğumlu diye yazılı olan Ercan, Adıyaman’da yaşan birçok insandan daha çok Adıyamanlı.

 

             Sayın Ercan’ın ailesi kendi deyimiyle 300 yıl önce Adıyaman’dan Konya’ya göç etmişler. Ancak, bağlarını hiçbir zaman koparmamışlar. Ankara’ya yerleşen ünlü eğitimci ve sanatçı Adıyaman’daki akrabaları ile ilişkilerini sıcak tutmuş ve her ortamda da Adıyamanlı olduğunu söylemiştir.

 

            Genç yaşta mandolin çalmaya başlayan hemşerimiz daha sonra yorumcu olarak müzik hayatını sürdürmüş.

 

Özgeçmişine baktığımızda sanatçı, Hacettepe Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak görev yapmakta olup yine aynı okulun büyükler ve küçükler halk dansları toplulukların müzik direktörlüğünü yaptığını görmekteyiz.

 

Bu görevi başarı ile ifa ederken birçok ulusal ve uluslar arası ödüller almıştır. Besteleri ise birçok ünlü sanatçılar tarafından seslendirilmiş.

 

Sanat dünyasında kendisine “Türkübeyi” yakıştırması yapılan Bilal Ercan’ın MESAM ve TRT repertuarına kayıtlı 200 civarında bestesi bulunmaktadır. Bunun yanında birçok kurumun müzik ve sanat danışmanlığını görevini de sürdürmektedir.

 

Bize düşen bu ünlü sanatçıya kucak açmak ve kendisinden istifade etmektir. Hiç Adıyaman’da yaşamamakla birlikte kendini Adıyamanlı olarak gören ve bunu her platformda dile getiren ağabeyimize Adıyaman’ın bütün kapılarını sonuna kadar açmaktır.

 

Bizleri böylesi değerli bir sanatçımızla buluşturan ve tanıştıran Adıyaman Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Sayın Hakan Temel olmak üzere, okulun diğer idarecilerine, öğretmenlerine, öğrencileri ve aile birliğine teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.

 

            Salam ve dua ile…

 

Fahrettin Çelik

www.samsathaber.com

Oyu Puanı: 10 - Ortalama: 4.19

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 24 (0 Kayıtlı Üye 24 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri