Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıMustafa IŞILDAKGÜL’E SAHİP ÇIKAYIM DERKEN… [ Arama ]

GÜL’E SAHİP ÇIKAYIM DERKEN…
Başlık GÜL’E SAHİP ÇIKAYIM DERKEN…
Tarih 15.05.2012
Gönderen Editör

GÜL’E SAHİP ÇIKAYIM DERKEN…

            Cumhurbaşkanımız Muhterem Abdullah Gül’ün 12 Mayıs’ta Adıyaman’a gelişinde valilikle belediye arasında yaşanan koordinasyonsuzluk, daha doğrusu Belediye Başkanı Necip Büyükaslan’ın; Cumhurbaşkanı ile “maziden gelen temiz dostluklarını” devlet geleneklerinden öncelikli hale getirmesi ve belki de buna valiliğin karşı durma refleksi göstermemesi sonucunda yaşanan dramı dünkü yazımızda dile getirmiştik.

Rahmetli vali Recep Yazıcıoğlu’nun dinlediğim bir konferansında ifade ettiği gibi “söylenmeyip söylemek” için 11 Mayıs 2012 Cuma günü saat 13.59’da doğrudan Cumhurbaşkanlığının cumhurbaskanligi@tccb.gov.tr adresine gönderdiğim e-mailde;

“Sayın Cumhurbaşkanım; Henüz bir resmi açıklama yapılmamış olmakla birlikte teşrif edeceğiniz Adıyaman'da halka hitabınızın belediye önünde yapılacağı söyleniyor. Oysa devleti illerde; belediye başkanlıklarının değil, il valiliklerinin temsil ettiklerine ve edeceklerine inanıyorum. Bu itibarla konuşmanızın sade bir vatandaş olarak; alan büyüklüğü bakımından da daha uygun olan valilik bahçesinden yapmanızın isabetli olacağını düşünüyorum. Sevgi ve saygılarımla...” demiştim.

Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürlüğünden soyadını bilmediğim Sayın Hatice Hanımefendi’den 14 Mayıs Pazartesi günü saat 9.43’de gelen telefonda “E-mailimizin alındığı, Sayın Cumhurbaşkanımızın hem valilikte ve hem de belediyede halka hitap ettiği…” cevabı verildi. Şimdiye kadar ziyaret ettiği 57 il içerisinde iki ayrı balkon konuşması yaptığı il olup olmadığını sormam üzerine ise “bu konuda net bir bilgisinin olmadığını, uygulamaların Sayın Cumhurbaşkanımızın tasarrufuyla yerine getirildiğini” söyledi.

            Geziyi izleyen Adıyaman’da Olay Gazetesi’nden genç yetenek Kamer Ulucan sohbetimiz esnasında; “Konuşmasını yapmak üzere valilik balkonuna çıkan Cumhurbaşkanımızın yüz hatlarından,  vatandaş sayısının az olduğunu görür görmez hafifçe gerildiğini ve şaşkınlık geçirip Belediye Başkanımız Necip Büyükaslan’a kendisinin duyamadığı bir şeyi sorduğunu ve Başkan Büyükaslan’ın da bilmiyorum, anlamında dudak hareketi yaptığını” aktardı.

            Buna ilaveten, Cumhurbaşkanımızın ilk karşılanacağı valilik yerine belediye önünde halkın toplandığını gören Cumhurbaşkanlığı Protokol Müdürlüğü yetkililerinin ise, hoparlördeki çağrıya uyarak belediye önünde toplanan halka sürekli anons yapan belediye görevlilerine Cumhurbaşkanımızın valiliğe varışından önce “halkın valilik önüne yönlendirilmesini” istediği, lakin buna uyulmadığı duyumunu aldım.

            Tüm bunlara karşın, asıl görkemli karşılamanın belediyede yapılmasının doğal olduğunu, çünkü belediye başkanlarının cumhurbaşkanı gibi seçimle, valilerin ise atamayla göreve geldiklerini; başkanın halkın, valinin ise devletin temsilcisi konumunda olduğunu, “cumhur”un kelime anlamı halk olduğuna göre devletin değil halkın temsilcisi olan belediye başkanları tarafından karşılanmasının doğal olduğunu savunanlar da mevcut… Düşüncesine tapan bir insan değilim, lakin eğer bu tez doğru ise o zaman ilk ziyaretlerin belediyeye yapılması niçin gelenekselleştirilmemiş? Veya her seçilen vali de olsa her atananın önünde olacaksa valiler de seçimle işbaşına gelsin veyahut valilik ziyaretleri ikinci sıraya alınsın, demek gerekmez mi?

            Sözün özü, Gül’e sahip çıkayım derken hem Adıyaman’a sahip çıkamadık, hem de Gül’ü kısa süreliğine de olsa soldurma bahasına protokol karmaşasına sebebiyet verdik…

Keşke Büyükaslan’la Cumhurbaşkanımız Gül’ün bir arada görüldüğü 1970’lerde çekilen fotoğrafın yanında Sayın Gül’ün Sahabe’de çektirdiği fotoğraf da internet sitelerinde yer alsaydı…

Not: Tüm bunlara üzülme Ali İhsan(Alpaydın) Amca… Yaşanır böyle şeyler… Metin olmamız gerek… Çünkü bizler birer aracız… Toplum olarak amacımız ise çocuklarımıza, torunlarımıza daha demokratik, daha çağdaş ve daha kalkınmış bir Adıyaman, bir Türkiye bırakmak…

Duygu yüklü mesajını yakında yayınlayacağız inşallah… N’olur, duanı eksik etme…

Mustafa Işıldak www.isildakkalem.com

0532–422 95 28 m.isildak02@gmail.com

Oyu Puanı: 3 - Ortalama: 3.67

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 19 (0 Kayıtlı Üye 19 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri